понедељак, 25. мај 2020.

„Adrija tur“ diže region na noge: Đokovićev egzibicioni turnir glavna teniska atrakcija na Balkanu

Novak Đoković je posle dva i po meseca napustio jug Španije i vratio se u prestonicu naše države, gde je poslednji put boravio posle osvojenog Australijan opena u februaru tekuće godine.






Ovog puta, povod za dolazak nije proslava još jednog slema, već pripreme za regionalni turnir Adrija tur, koji će narednog meseca okupirati ljubitelje belog sporta na celom Balkanu.

Turnir će po prirodi biti egzibicionog karaktera, međutim, sve u regionu sigurno prolaze trnci kada čuju imena koja okuplja Đoković. Zasad su sigurni Dominik Tim, Grigor Dimitrov i Viktor Troicki, a moguće je da Novak čuva još nekog keca u rukavu kada su u pitanju imena iz samog vrha svetskog tenisa.

Prva stanica na putu Adrija tura biće Beograd (13. i 14. jun), koji slobodno može da se nazove teniskom prestonicom Evrope ako se uzme u obzir nivo turnira kojima će biti domaćin (TSS Tur, Šampionat istočne Evrope). Posle toga sledi Zadar(20. i 21. jun), gde sa nestrpljenjem očekuju dolazak Novaka i družine, a najavljen je dolazak novih kandidata.

- Obećao sam Novaku da ću igrati u Zadru - rekao je Marin Čilić za "Sportske novosti", koje su Adrija tur najavili kao "megaspektakl".

I Borna Ćorić je istakao želju da zaigra, tako da se selidbom na Zapad očekuju i dodatna pojačanja.

Hrvatsku će sedam dana kasnije zameniti Crna Gora (27. i 28. jun), međutim, tu je i najveća nepoznanica budući da se i dalje ne zna u kojem tačno gradu će se igrati. Stidljivo se provlači ime Miloša Raonića, koji bi prvi put mogao da zaigra u zemlji u kojoj je rođen, međutim zvaničnih informacija još nema.

Zatim je na redu Banjaluka (3. i 4. jul) koja zasigurno sa nestrpljenjem iščekuje najveći teniski spektakl u svojoj istoriji. Tu se, inače, svake godine održava i ATP čelendžer pod nazivom Srpska open, ali to ne može da se poredi sa dolaskom vrhunskih asova poput Đokovića, Tima... Novaku ovo neće biti prvi put da igra u Banjaluci, budući da su on i Troicki 2009. igrali, takođe, egzibicioni meč pred više od 4.000 gledalaca u dvorani "Borik".

Šlag na tortu Adrija tura biće egzibicioni meč Đokovića i Damira Džumhura, tenisera iz BiH koji je u subotu slavio na SK soker kupu održanom na Kalemegdanu.

Što se tiče samih propozicija turnira, u pitanju je sistem "raund robin", gde će igrati svako sa svakim u grupama od po četiri igrača. S obzirom na to da se igra vikendom, teniseri će igrati dva meča subotom, jedan nedeljom, a najbolja dvojica će igrati u finalu.

Foto: Instagram

Izvor: PRessSerbia/Novosti


#AdrijaTur #Beograd #NovakĐoković #TeniskiTurnir #ViktorTroicki #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар