среда, 1. јануар 2020.

Recept dana: Pohovane juneće šnicle u sosu od višanja!



Ovo jelo je savršeno za praznične dane, obavezno probajte!








SASTOJCI:

  • 4 juneće šnicle

  • jaje

  • brašno

  • prezle

  • malo ulja

  • so, biber


za sos od višanja:

  • 200g višanja

  • dve kašike brašna

  • prstohvat soli

  • kašika šećera


PRIPREMA:

Šnicle istucite tako da se rastanje što više. Začinite pa ispohujte na klasičan način. Višnje sipati u šerpicu, preliti ih sa malo vode i uključiti na tihu vatru. Pošećeriti, posoliti, pa u odvojenoj čaši u hladnoj vodi razmutiti brašno. U proključalu smesu sa višnjama dodati razmućeno brašno i ukuvati par minuta.

Sos preliti preko mesa, ali umereno ako prvi put jedete, jer je kombinacija ukusa nesvakidašnja. Uživajte!
Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Informer



#PohovaneJunećeŠnicleUSosuOdVišanja #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар