уторак, 28. јануар 2020.

ČAJEVI za zdravu KOŽU

Poznato je da čajevi blagotvorno deluju na organizam - mogu da pomognu kod otežanog varenja, da podstaknu prirodne procese eliminisanja toksina iz organizma, kao i da pomognu kod napetosti i lošeg raspoloženja.


Zanimljivo je da čajevi mogu povoljno da utiču i na izgled kože - možete ih piti, ali i nanositi direktno na kožu kad se prohlade. Koji su najbolji čajevi za kožu?

Kamilica - čaj od kamilice poboljšava kvalitet sna, a poznato je da se tokom sna koža regeneriše. Oblozi od čaja od kamilice mogu da umire crvenilo kože, kao i da pomognu kod podočnjaka i otečenih kapaka.

Nana - zahvaljujući mentolu koji sadrži, čaj od nane je izvrstan za masnu kožu budući da smanjuje stvaranje sebuma i podstiče regeneraciju ćelija kože. Prohlađeni čaj od nane možete koristiti za umivanje ili pak za obloge koje ćete držati na licu tokom 15 minuta, kao masku.

Đumbir - ovaj čaj obiluje antiinflamatornim sastojcima i podstiče varenje. Ukoliko patite od lošeg varenja, to se često odražava i na kožu, tako da podsticanjem procesa varenja đumbir posredno doprinosi lepšem izgledu kože.

Čaj od korena maslačka - ovaj čaj je bogat antioksidansima i sastojcima koji jačaju imunitet i koji povoljno deluju na kožu. Blagotvorno deluje na jetru i podstiče detoks organizma pa samim tim prolepšava i ten.

Čaj od crvenog grma (rooibos) - sadrži mineral cink i alfa-hidroksi kiseline koje podržavaju zdravlje kože i ublažavaju probleme sa aknama i bubuljicama.

Zeleni čaj - katehini, antioksidansi iz ovog čaja umanjuju oštećenja nastala sunčevim dejstvom i pomažu u prevenciji nastanka bora.

Crni čaj - sadrži aktivne sastojke koji deluju protivupalno i usporavaju proces starenja. Sveže napravljen, prohlađen čaj možete koristiti nakon čišćenja, za završno ispiranje kože lica.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Doktor.rs



#Čajevi #KAMILICA #Koza #LICE #Nega #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар