Neka vam kuća miriše kao najfiniji francuski restoran...
Sastojci:
četiri pileća karabataka
pola čaše belog vina
200 ml pileće supe od kocke
brašno
dva jajeta
limun
dve kašike maslaca
maslinovo ulje
beli luk
seckani peršun
so, biber
Priprema:
Karabatake prvo uvaljajte u brašno koje ste posolili i pobiberili, pa u umućena jaja. Na maslinovom ulju propržite piletinu po četiri minuta sa obe strane. Izvadite na tanjir, a u tiganj dodajte polovinu limuna isečenu na tanke kriške i nekoliko čenova belog luka. Propržite dva minuta, zalijte vinom i bistrom supom i nacedite sok od druge polovine limuna. Dodajte maslac i kašičicu brašna, pa promešajte dok se ne otopi i vratite meso u sos. Poklopite tiganj i pustite da se krčka još pet minuta dok se sos ne zgusne. Pospite peršunom i služite.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/Informer
#PiletinaNaFrancuskiNačin #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар