четвртак, 30. јануар 2020.

Recept dana: Piletina na francuski način!


Neka vam kuća miriše kao najfiniji francuski restoran...










Sastojci:

četiri pileća karabataka

pola čaše belog vina

200 ml pileće supe od kocke

brašno

dva jajeta

limun

dve kašike maslaca

maslinovo ulje

beli luk

seckani peršun

so, biber

Priprema:

Karabatake prvo uvaljajte u brašno koje ste posolili i pobiberili, pa u umućena jaja. Na maslinovom ulju propržite piletinu po četiri minuta sa obe strane. Izvadite na tanjir, a u tiganj dodajte polovinu limuna isečenu na tanke kriške i nekoliko čenova belog luka. Propržite dva minuta, zalijte vinom i bistrom supom i nacedite sok od druge polovine limuna. Dodajte maslac i kašičicu brašna, pa promešajte dok se ne otopi i vratite meso u sos. Poklopite tiganj i pustite da se krčka još pet minuta dok se sos ne zgusne. Pospite peršunom i služite.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Informer

 



#PiletinaNaFrancuskiNačin #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар