уторак, 28. јануар 2020.

Humano srce Srbije kroz poeziju i novinarstvo. Književnica rasplakala publiku!

Pre samo nekoliko dana poznato udruženje žena – žrtava nasilja „Hajr“ u Vili Jelena na Dedinju, obeležilo je tri godine postojanja i neumornog rada. Pozitivnih rezultata je mnogo, a na svečanosti koja se održala predstavljeni su i ostali rezultati u minuloj godini na polju prava, psihologije, kreativnosti te su najavljeni i planovi za buduće aktivnosti istog udruženja.


Ovom svečanom događaju koji uliva nadu i veru u bolje sutra, prisustvovali su brojni televizijski i štampani mediji, predstavnici opštinskih institucija, gradova, institucija bezbednosti, ambasada, socijalnih ustanova i mnogih drugih. Predsednica i aktivistkinja g-đa Hajrija Ramadini prisutne je podsetila na to da je svojevremeno bila žrtva porodičnog nasilja, te nastoji da kroz pomenuto udruženje ukaže pomoć svim ženama koje se nađu u sličnoj situciji.

Počasno priznanje, zahvalnica u vidu plakete za humanost i požrtvovanost u pružanju pomoći  u borbi protiv nasilja pripala je istaknutoj književnici, pesnikinji, novinarki i dugogodišnjoj humanitarki g-đi Božici Velousis koja se prisutnima obratila poželevši im da veruju u ljubav jer je život zaista lep!

„Možda se nekada nađemo u situaciji kada nam se čini da ne postoje izlazna vrata, ali verujem da snagom svoje volje i potrebe za nečim boljim, možemo srušiti zidove oko sebe i otvoriti puteve. Kada postignemo unutrašnji mir i kada naiđemo na sopstvenu motivaciju, onda osetimo sve lepote koje nam život pruža. Verujte u sebe, verujte u ljubav jer je život lep...“ izjavila je renomirana pesnikinja i nagrađena gromoglasnim aplauzom. Inače, g-đa Velousis je jedina predstavnica književne umetnosti koja je dobila ovo specijalno priznanje na svečanosti.



#NASILJE #Udruženje #VilaJelena #Zene #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар