петак, 20. септембар 2019.

Vokalni umetnik Radio Beograda Ivica Stančić najavljuje solistički koncert povodom jubileja muzičke karijere!

Solističkim koncertom u svečanoj dvorani Doma Vojske Srbije u Beogradu, istaknuti interpretator tradicionalne izvorne muzike i stare gradske pesme Balkana prof. dr Ivica Stančić, obeležiće 15 godina muzičkog rada i stvaralaštva 3. oktobra 2019. godine s početkom u 20 sati!






Svojim interpretacijama najlepših, arhaičnih, narodnih i starogradskih pesama koje je dugi niz godina snimao za potrebe Radio Televizije Srbije i Radio Beograd-a, nastoji da otrgne kulturno nematerijalno nasleđe Srbije i Balkana od zaborava. Prepoznatljivost je stekao u nacionalnim emisijama Radio Televizije Srbije ali i na brojnim koncertnim događajima širom Srbije. Iako je njegov život u znaku stomatoloških nauka, u okviru kojih se istakao i dobio prestižna priznanja Grada Beograda, negovanje njegove ljubavi prema muzici je istim intenzitetom zadržalo svoj tok, te je snimio veliki broj numera sa orkestrima pod upravom Ljubiše Pavkovića, Branimira Đokića, Bore Dugića, Božidara Bokija Miloševića, Slobodana Ristića i pijanistom, profesorom muzike Nikolom Rackovim

Na solističkom koncertu nastupiće u pratnji poznatog velikog narodnog orkestra „Rogalj“ iz Novog Sada, ali i u pratnji specijalnih gostiju, vanserijskih umetnika na instrumentima, Miloša Krstića na kavalu i Zorana Tutunovića na klaviru. Specijalne gošće u programu su i vokalne umetnice, takođe predstavnice Radio Beograda Vesna Dimić i Biljana Petković koje će predstaviti publici poznate pesme sa njihovog repertoara.

Vokalni umetnik Radio Beograda Ivica Stančić najavljuje solistički koncert povodom jubileja muzičke karijere!

„Moj put ka muzici se odvijao sasvim spontano, jer su talenat u meni prepoznali prominentni umetnici i predstavnici kulturnih institucija onda kada sam još učio i pronalazio sebe. Zahvaljujući njima i gospođi Neni Kunijević koja je mnogo puta promovisala pesme sa mog repertoara u svojim kultnim emisijama od nacionalnog značaja za kulturu naše zemlje, publika je prepoznala emociju i iskrenost kojom im se obraćam. Sa velikim zadovoljstvom najavljujem solistički koncert kojim ću obeležiti dosadašnji umetnički rad i time zahvaliti poštovaocima moje pesme na svesrdnoj podršci i dugogodišnjem ukazanom poverenju. Koncertni projekat nosi naziv „Putujemo prema sreći“ a saradnici, veliki narodni orkestar, specijalni gosti i moja malenkost učinićemo sve da ovim putovanjem predstavimo Balkan onim lepim, zabeleženim pesmama koje predstavljaju duh minulog vremena i istorijskih dešavanja, kao i emocije koje nas povezuju i spajaju. Radujem se interakciji sa publikom!“ izjavio je prof. dr Ivica Stančić naglasivši da je ulaz slobodan za sve one koji vole stare gradske pesme i kvalitetne zvuke sa prostora nekadašnje Jugoslavije.

Prof. dr vokalni umetnik Ivica Stančić je dugi niz godina predstavljao Srbiju na mnogim festivalima i događajima, a brojni nastupi upamćeni su na velikim scenama prestižnih beogradskih institucija, u Narodnom Pozorištu, Narodnom Muzeju, Etnografskom Muzeju, Jugoslovenskom Dramskom Pozorištu, Kombank Dvorani, Domu Vojske Srbije, Skupštini grada Beograda. Neke od pesama koje je sačuvao od zaborava su: „Govori se da me varaš“ , „Kada padne prvi sneg“ , „Teško je ljubit’ tajno“ , „Lihnida“, „Tamo daleko“ , „Ovo je Srbija“ , „Odnela je draga srce moje“ , „Sačuvaj tajnu ljubavi moja“ , „ Krvava ruža“ , „Blaguno dejče“ , „Milov’o sam garave i plave“ i mnoge druge. 

Foto: Promo

Izvor: PRessSerbia

#IvicaStančić #Jubilej #KARIJERA #Koncert #Proslava #RadioBeograd #VokalniUmetnik #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар