понедељак, 16. септембар 2019.

Recept dana: Potaž od graška, ZDRAVO I UKUSNO

Ovaj recept je dokaz da povrće može da bude i te kako ukusno, ako se spremi lepo.






U Srbiji se grašak uglavnom jede kuvan, ali evo i nešto drugačijeg načina da uživate u ukusu ovog povrća.

Sastojci:


Pola litra pilećeg bujona

200 grama graška

Kašičica brašna

Kašika neutralne pavlake

Kašičica mirođije

So i biber po ukusu

Priprema:


Grašak stavite u pola litre pilećeg bujona i po želji dodajte malo soli i bibera. Kuvajte oko pola sata na vatri srednje jačine, pazeći da vam bujon ne uvri previše.

Odvojite manju šolju bujona i ostavite da se ohladi, a zatim grašak izblendirajte zajedno sa bujonom koji je ostao u šerpi i dodajte malo bibera.

U šolju bujona koji ste odvojili dodaje brašno i pavlaku, izmešajte da se sve sjedini, pa to nalijte u pasirani grašak i mešajte. Vratite još malo da se krčka, ali na tihoj vatri, dodajte mirođiju i često mešajte potaž da ne zagori.

Poslužite toplo.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSErbia/Mondo

#PotažOdGraška #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #ZdravRučak #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар