Krem-čorba od bundeve pravi se brzo, a veoma je ukusna.
Isprobajte ovaj jednostavan recept za pravu jesenju čorbicu.
Sastojci:
Maslinovo ulje
Tri glavice luka, sitno iseckane
Tri čena belog luka, sitno iseckana
Dva lista žalfije, iseckana
Dve kašičice svežeg đumbira, fino izrednanog
Četvrtina kašičice izrendanog muskatnog oraščića
Litar i po pileće supe iz kocke
Kilogram i po bundeve, isečene na kocke
Kašika soka od limuna
Priprema:
Zagrejte ulje u šerpi, dodajte crni i beli luk, i malo propržite. Kad luk poprimi zlatnožutu boju, dodajte đumbir, žalfiju i muskatni oraščić, propržite oko pet minuta, i dodajte supu iz kocke i ostavite da proključa.
Bundevu skuvajte, ispasirajte u blenderu, pa dolijte supu i blendirajte dok ne dobijete ujednačenu glatku teksturu, pa dodajte kašiku soka od limuna.
Služite toplo, posuto semenkama bundeve, ili krutonima.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/Mondo
#JesenjaKremČorbaSaBundevomIŽalfijom #Kuhinja #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар