Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusnu pastu sa parmezanom i začinskim biljem.
Ako volite testenine, a nemate previše vremena za kuvanje, ovo je savršen recept za vas!
Sastojci:
450 grama testenine koju volite
90 grama putera
Osam čenova belog luka, sitno iseckanog
Veća veza bosiljka, sitno iseckanog
Pola kilograma spanaća, opranog i iseckanog
Dve kašičice soli
Kašičica mlevenog bibera
Rendani parmezan, za posipanje
Priprema:
Testeninu skuvajte prema uputstvu sa kutije.
U međuvremenu, puter istopite u plićoj šerpi na srednjoj temperaturi. Dodajte sitno iseckan beli luk, i dinstajte tri do pet minuta, dok sasvim ne omekša. Ali, vodite računa da ne izgori, pošto će pokvariti ukus.
Dodajte iseckan bosiljak i spanać, mešajući dva, do tri minuta, dok ne omekša, pa posolite po ukusu.
Zatim dodajte skuvanu testeninu, pobiberite, promešajte da se sve lepo sjedini i poklopite, pa ostavite na tihoj vatri još par minuta.
Služite toplo, posuto rendanim parmezanom.
Prijatno!
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/Mondo
#AromatičnaPastaSaZačinskimBiljem #Kuhinja #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар