четвртак, 19. септембар 2019.

Rakija iz Srbije osvaja najveće svetsko tržište: Srpski "brandy" u Kini!

Poznata srpska destilerija okitila se sa dve medalje i potpisala milionske ugovore sa kompanijama iz Kine!




Destilerija Zarić je na najprestižnijem svetskom sajmu alkoholnih pića osvojila zlatnu i srebrnu medalju.

Sajam alkoholnih pića Spirits selection by Concours Mondial de Bruxelles koji je ove godine organizovan u Kini završen je pre nekoliko dana, a srpska Destilerija Zarić odnela je čak dve medalje. Takmičilo se čak 1.770 alkoholnih pića iz 59 zemalja, što čini uspeh srpskog proizvođača rakije još većim.

- Celokupna proizvodnja rakija Destilerije Zarić se zasniva na dobroj i čvrstoj vezi tradicije, iskustva i savremene tehnologije, a starim, originalnim receptima nekadašnje rakije "povlenke" dodali smo najsavremeniju tehnologiju i znanje - saopšteno je iz destilerije Zarić.



U današnjoj proizvodnji rakija Destilerije Zarić, navodi se u saopštenju, koristi se najmodernija oprema za fermentaciju, destilaciju, odležavanje, stabilizaciju i filtriranje, a proizvodnja se završava automatskom punionicom, sa zatvaranjem boca i etiketiranjem.
Celokupan unutrašnji transport od donetih zdravih i zrelih plodova voća, do izlaska rakije u boci, rešen je automatskim zatvorenim sistemom od Inoxa.


- Sa vrhunskom opremom i stručnim kadrom, stvoreni su uslovi za proizvodnju rakije po visokim evropskim standardima. Da bi veza savremene tehnologije i tradicije bila potpuna, napravljena su i hrastova burad za odležavanje, ukupne zapremine od 500.000 litara - navode iz Destilerije Zarić.


Kako je preneo Tanjug, destilerija Zarić i kineska kompanija Golden dej zaključile su ugovor vredan milion dolara o izvozu rakije ovog srpskog proizvođača u Kinu. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.


#DestilerijaZaric #Kraljica #NajboljaSrpskaRakija #Opsesija #Rakija #Zarić #ZlatnaMedalja #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар