Kejk popsi (cake pops) su omiljeni kolačići za žurke i proslave, svi ih vole, a super su laki za spremanje - sve sastojke je lako naći, ne peku se, čitava priprema traje oko pola sata, a imate i slobodu da improvizujete.
Postoji mnogo recepata za kejk popse, predstavljamo vam najjednostavniju varijantu.
Za popse:
- 300 g mlevene plazme
- 200 g margarina
- 200 g šećera u prahu
- 8 kašika soka od narandže
Za glazuru:
- 300 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja
Za ukras:
- po želji kokos, šarene mrvice, čokoladne mrvice, mleveni orasi...
- po želji ukrasne slamčice, štapiće za ražnjiće...
[caption id="attachment_152034" align="alignnone" width="480"] Foto: Pixabay[/caption]
Priprema
Pomešajte plazma keks i šećer u prahu, sjedinite pa im dodajte rastopljen margarin. Mikserom sve sjedinite da ne ostanu grudvice od margarina. Postepeno dodajte sok od narandže i rukama dobro sjedinite smesu. Od pripremljene smese oblikujte kuglice iste veličine, veličinu odredite sami po svojoj želji. Kuglice staviti u zamrzivač na 15-ak minuta.
Čokoladu izlomite na kocke, dodajte ulje pa otopite na pari. Vrh slamčice ili štapića umočite u čokoladu pa ubodite u kuglice i opet ostavite 15-ak minuta da se stegnu u zamrzivaču. Nakon toga svaku kuglicu umočite u čokoladu, malom kašičicom skidajte višak i sacekajte malo da se višak ocedi. Odmah ukrasite mrvicama, zvezdicama, kokosom, mlevenim orasima... Slamčice zabodite u stiropor i ostavite u frižideru do služanja.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/Noizz
#KejkPops #PoslasticaDana #ReceptZaKejkPops #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар