Postoji mnogo recepata za kejk popse, predstavljamo vam najjednostavniju varijantu.


Za popse:




  • 300 g mlevene plazme

  • 200 g margarina

  • 200 g šećera u prahu

  • 8 kašika soka od narandže


Za glazuru:




  • 300 g čokolade za kuvanje

  • 2 kašike ulja


Za ukras:




  • po želji kokos, šarene mrvice, čokoladne mrvice, mleveni orasi...

  • po želji ukrasne slamčice, štapiće za ražnjiće...




[caption id="attachment_152034" align="alignnone" width="480"] Foto: Pixabay[/caption]



Priprema


Pomešajte plazma keks i šećer u prahu, sjedinite pa im dodajte rastopljen margarin. Mikserom sve sjedinite da ne ostanu grudvice od margarina. Postepeno dodajte sok od narandže i rukama dobro sjedinite smesu. Od pripremljene smese oblikujte kuglice iste veličine, veličinu odredite sami po svojoj želji. Kuglice staviti u zamrzivač na 15-ak minuta.


Čokoladu izlomite na kocke, dodajte ulje pa otopite na pari. Vrh slamčice ili štapića umočite u čokoladu pa ubodite u kuglice i opet ostavite 15-ak minuta da se stegnu u zamrzivaču. Nakon toga svaku kuglicu umočite u čokoladu, malom kašičicom skidajte višak i sacekajte malo da se višak ocedi. Odmah ukrasite mrvicama, zvezdicama, kokosom, mlevenim orasima... Slamčice zabodite u stiropor i ostavite u frižideru do služanja.


Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Noizz