петак, 15. фебруар 2019.

Savršena hladna kafa: Kako da napravite ovaj ukusni napitak

Ovaj ukusan napitak možete napraviti i sami, a kako bi on zaista imao pun i bogat ukus, obavezno pratite sledeća pravila. Ovo je savršena hladna kafa!






Ako u vrelu kafu stavite kocke leda, to ne znači da je to hladna kafa. U tom slučaju, ona se odmah razredi od leda i dobije pomalo bljutav ukus.

Umesto toga, najbolje je da najpre ohladite kafu. Potrebno je da odstoji u hladnom, noć pre pripreme. Na taj način će dobiti ekstra hladan i jak ukus.

PRIPREMITE JE DAN RANIJE

Kako i sama logika kaže, hladna kafa se pravi od hladne vode. Pustite je da odstoji preko noći. Tim postupkom ćete dobiti bolji ukus, s manje gorčine.

Uz različite načine pripreme možete dobiti ekstra snažan, ekstra lagan intenzitet ukusa.

RECEPT
Za jednu šolju.

SASTOJCI

  • 1/3 šolje kafe u zrnu

  • 1 1/2 šolje hladne vode, po mogućstvu filtrirane

  • Led

  • Mleko

  • Zaslađivači, kao što su sirupi sa različitim ukusima, karamela ili otopljena čokolada


OPREMA

  • Mlin za kafu

  • Aparat za filter kafu


RECEPT

1. Sameljite 1/3 šolje zrna kafe, toliko da budu sitni da mogu da se filtriraju.

2. Pomešajte kafu i vode, a zatim kafu stavite u aparat za filtriranje i prelijte jednom i po šoljom vode.

3. Mešajte kafu s vodom dok se ne sjedine.

4. Ostavite kafu preko noći u frižideru.

5. Odvojte kafu s dna aparata.

6. Napunite čašu s puno leda, a na sredini čaše sipajte hladno mleko i dodajte kafu. Promešajte da se sastav sjedini.

NAPOMENA

Ukoliko imate veliki aparat za filtriranje, ostatak kafe s dna aparata možete koristiti nekoliko puta. Ostatak kafe stavite u posebnu posudu. Hladna kafa može ostati u frižideru više od nedelju dana.

Pročitajte i  10 načina da olakšate mamurluk


Ako pak ne volite previše sladak ukus kafe. Nemojte koristiti karamelu ili čokoladu. Umesto toga dobar ukus daće joj malo morske soli ili cimet.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Mens Health

#HladnaKafa #Priprema #RECEPT #SavršenaKafa #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар