четвртак, 7. фебруар 2019.

Sa višnjicama napravite čizkejk koji se topi u ustima

Super ukusne kuglice koje su spoj najlepših ukusa.






Sastojci:

400 g krem sira
150 g mlevenog keksa
40 g šećera u prahu
smrznute višnje (oko 30 komada)

Glazura

200 g bele čokolade
2 supene kašike ulja
30 g mrvljenog keksa za dekoraciju

Način pripreme

Krem sir, keks i šećer dobro izmešajte, da dobijete homogenu smesu.

Po želji u smesu možete dodati malo rendane kore limuna ili narandže.

Od dobijene smese praviti kuglice željene veličine.

Svaku kuglicu prvo blago spljoštite na dlanu, staviti smrznutu višnju u sredinu pa zatvoriti kuglicu i lepo je oblikovati.

Kuglice ređati na tacnu pa ih stavite u frižider da se dobro ohlade.

Otopiti čokoladu sa uljem.

Svaku kuglicu umočiti u glazuru pa staviti na papir za pečenje da se glazura stegne.

Kuglice dok je još meka glazura posuti mrvljenim keksom.Svaku kuglicu staviti u papirne korpice.

 

 

 

 

(stvar ukusa)

#Čizkejk #Kulice #Poslastice #RECEPTI #Višnje #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар