Testenina je uvek dobar izbor! Naš predlog za danas: testenina sa karfiolom!
Sastojci:
- 1 glavica karfiola
- 3 kašike ulja
- 200 g domaće dimljene kobasice
- 1/2 kesice praška za špagete
- 1 glavica crbog luka
- 2 dl kuvanog paradajza
- 400 g testenine
Priprema:
Karfiol očistiti i oprati, iskidati na cvetiće i skuvati u blago posoljenoj vodi, pa ocediti. Na ulju prodinstati sitno iseckan luk, dodati kobasicu isečenu na kolutove, pa sve zajedno dinstati nekoliko minuta.
Posuti praškom za špagete, naliti paradajzom i krčkati nekoliko minuta, pa umešati karfiol i još jednom prokuvati. Skuvati testeninu u slanoj vodi, ocediti, pomešati sa raguom od karfiola i služiti dok je vruće.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/Budoar
#Kuhinja #RECEPTDANA #RECEPTI #TesteninaSaKarfiolom #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар