Mleveno meso je uvek dobar izbor! Naš predlog za danas: Rolat od mlevenog mesa!
Ukoliko želite da se rolat od mlevenog mesa nađe na vašem stolu, potrebni su vam sledeći sastojci:
- 1 kg mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 2 veće šargarepe
- 6 kašika prezle ili mlevenog kornfleksa
- 2 cela jajeta
- 1 kašika suvog začina
- pola kašičice bibera ili jedna ravna
- 1 ravna kašičica soli
- 1 kašičica crvene mlevene paprike
- peršunov list
- malo kečapa – od njega dobije finu koricu
Priprema:
Iseckati crni luk i šargarepu izrendati ili samleti u secku.
Dodati mesu luk i šargarepu, jaja, mrvice ili kornfleks i sve začine pa dobro rukom izmesiti.
Uključiti rernu na 200 stepeni.
U kalup za hleb staviti papir za pečenje pa istresti celu smesu mesa, poravnati rukom i premazati kečapom.
Staviti da se peče dok kečap ne dobije braon boju. Tada izvaditi rolat iz pleha, lako se vadi jer ima papir za pečenje i nije se zalepio za meso pa prebaciti u drugi pleh ili ako umete, obrnuti u istom, opet premazati kečapom drugu stranu i ostaviti u rerni još 15 minuta da se zapeče.
Ukoliko nemate pleh za hleb možete na papiru za pečenje oblikovati rolat i uviti ga u papir pa ivice dobro zatvoriti. Tako peći sat vremena pa onda ga odmorati.
Poslužiti uz prilog i salatu.
Prijatno!
Foto: Print Screen
Izvor: PRessSerbia/Budoar
#Kuhinja #RECEPTDANA #RECEPTI #RolatOdMlevenogMesa #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар