Prokelj se ubraja u najzdravije namirnice. Naš predlog za danas: Prokelj Anet.
Kako bi se prokelj Anet našao na vašem stolu, potrebni su vam sledeći sastojci:
- 600 g pilećih bataka
- 50 g meda
- 50 g senfa
- 2 kašike ulja
- 800 g barenog prokelja
- 20 g putera
- 2 kašike brašna
- 500 ml mleka
- vegeta, biber
- mirođija
- 200 g ražanog hleba
Priprema:
Batake začiniti dodatkom za jelo. Med, senf i sitno iseckanu mirođiju pomešati i preliti batake. Staviti batake u posudu premazanu uljem. Naliti malo vode i peći 40 minuta na 200 stepeni.
Puter otopiti, dodati brašno, malo propržiti i uliti mleko uz stalno mešanje. Dodati prokelj, vegetu, biber i mirođiju. Servirati jelo uz raženi hleb.
Da prokelj ne bi imao neprijatan miris, treba ga baciti u ključalu, blago posoljenu vodu i kuvati najviše 5-6 minuta, a zatim ga staviti u posudu sa malo putera.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/Budoar
#Kuhinja #Prokelj #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар