Ovaj recept idealan je za sve vas koji volite da se igrate i eksperimentišete kuvajući. Naš predlog za danas: kupus sa junetinom!
Kako bi se kupus sa junetinom našao na vašem stolu, potrebni su vam sledeći sastojci:
- glavica kupusa oko 1,5 kg
- 1/2 kg mlevene junetine
- 150 g dimljene slanine
- 2 jaja
- 2 čena belog luka
- 100 g šampinjona
- 2 kašike ulja
- 2 kocke za supu
Priprema:
Na ulju izdinstajte meso sa belim lukom, začinima, slaninom i jajima.
Glavici kupusa odsecite vrh i izdubite koliko god možete kako bi u nju stao fil koji ste pripremili.
Napunite kupus.
Stavite u veću šerpu, prelijte supom da ogrezne i stavite da se kuva.
Kuvajte oko 2 sata na laganoj vatri dok kupus ne bude kuvan.
Ako supa uvri, dodajte još malo vode.
U posebnom tiganju izdinstajte unutrašnjost kupusa sa šampinjonima, začinite i služite zajedno sa skuvanim kupusom.
Prijatno!
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/Budoar
#Kuhinja #KupusSaJunetinom #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар