Uživajte uz ovu francusku poslasticu. Pariski kolač sa čokoladnim kremom.
Sastojci:
Za testo:
- 100 g maslaca
- 15 g brašna
- 4 jajeta
- 2 kašike šećernog sirupa
Za krem:
- 50 g maslaca
- 50 g istopljene čokolade
- 2 dl pavlake za mućenje
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 40 g kakao praha
Priprema:
- Pripremite prvo krem. Rastopite čokoladu. Umutite šlag od pavlake. U posebnoj posudi mutite maslac, dodajte rastopljenu i prohlađenu čokoladu i mutite da dobijete penastu masu. Postepeno dodajte umućen šlag.
- Stavite u posudu maslac sa 30 cl vode i 2 kašike sirupa od šećera. Kad počne da vri, dodajte najednom brašno i kuvajte oko minut, dva uz neprekidno mešanje. Uklonite sa štednjaka i ostavite da se prohladi.
- U prohlađeno testo dodajte jedno po jedno jaje, uz neprestano mućenje. Napravite od papira za pečenjeokrugao disk prečnika 20 cm. Namažite ga maslacem ina ivice slažite na svaka 2 cm po jednu kašičicu testa. Pecite u rerni zagrejanoj na 210 stepeni, 30 minuta. U rernu pre ubacivanja kolača stavite malu šerpu vrele vode. Prvih 20 minuta ne otvarajte rernu.
- Ostavite testo da se malo prohladi, pažljivo ga odvojte od papira, ali ne i međusobno. Presecite venac vodoravno oštrim nožem i filujte pripremljenim kremom. Pospite gotov kolač prah šećerom.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/Budoar
#ČokoladniKrem #PariskiKolač #PoslasticaDana #RECEPTI #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар