субота, 9. фебруар 2019.

Od keksa, piškota i čokolade napravite brzi kolač

Sočno, brzo i jednostavno. Piškote natopljene u čokoladno mleko i brzi fil sa keksom i čokoladom koji se ne kuva.






Sastojci:

  • 2 pakovanja piškota

  • 250 ml čokoladnog mleka

  • 200 gr krem sira

  • 50 gr šećera u prahu

  • 200 ml slatke pavlake

  • 100 gr mlevenog plazma keksa

  • 50 gr mlečne čokolade


 

Priprema:

Otkinuti veće parče alu folije i staviti na radnu površinu.

Otvoriti oba pakovanja piškota.

Umakati piškote u 200 ml toplog čokoladnog mleka i slagati uspravno u dva reda jednu do druge. Malo rukom nabiti da budu bolje slepljene.

Mleko koje vam preostane preliti preko piškota i ostaviti da upiju.

Za to vreme pripremiti fil.

Umutiti slatku pavlaku pa dodati krem sir, šećer u prahu, keks i rendanu čokoladu i sve umutiti. Biće malo gušće pa dodati preostalih 50 ml čokoladnog mleka i izmešati.

Naneti ceo fil na celu površinu piškota.

Podvući ruke sa obe strane piškota, ispod alu folije i dlanovima uviti krajeve ka unutra.

Preklopiti folijom, uviti i staviti u friz sat vremena. Postupk savijanja u fotografijama je već prikazan u receptu Tiramisu bez jaja.

Izvaditi, staviti na tacnu i odviti foliju.

Dekorisati po želji.

Prijatno.

#ČOKOLADA #Keks #Kolač #Piškote #Poslastica #RECEPTI #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар