уторак, 18. децембар 2018.

Slatke, mekane, pekarske kifle

Kiflice mekane kao duša pravi su raj za nepca.






Potreban materijal:

  • 900 g brašna T-400 meko

  • 10 g suvog kvasca

  • 250 ml mleka

  • 250 ml vode

  • 180 ml ulja

  • 3 kašike šećera

  • 1 kašičica soli


Potrebno je još:

  • pekmez od šljiva za filovanje

  • trećina šoljice mleka za premazivanje

  • šećer u prahu za posipanje


[caption id="attachment_115301" align="aligncenter" width="1000"]Slatke, mekane, pekarske kifle Foto; Shutterstock[/caption]

Priprema:

U veću šerpicu sipati toplo mleko, dodati mrvljeni kvasac, šećer, kašičicu brašna, promešati i ostaviti da kvasac nadođe.

Prosejati brašno u posudu za mešanje i dodati mu so.

Dodati brašnu toplu vodu, ulje i nadošli kvasac.

Zamesiti glatko i mekano testo. Najbolje je to raditi mikserom, nastavkom za testo.

Umešeno testo pokriti čistom krpom i ostaviti na toplom da narasta oko sat vremena.

Naraslo testo podeliti na dva dela.

Jedan deo testa oklagijom tanko rastanjiti u veliki krug, otprilike oko 50cm.

Podeliti krug na 16 trouglova. Staviti fil po sredini većeg dela i umotati kiflicu.
Ponoviti postupak i sa drugom polovinom testa.

Umotane kiflice poređati u pleh obložen papirom (dva puna pleha) i ostaviti ih najmanje pola sata da odstoje.

Pred pečenje premazati svaku kiflicu mlekom.

Peći u predhodno zagrejanoj rerni na 200C dok lepo ne porumene, oko 20-tak minuta.

Kiflice pre služenja se mogu posuti šećerom u prahu.

#Mekane #PekarskeKifle #Poslastica #RECEPTI #Slakte #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар