Kiflice mekane kao duša pravi su raj za nepca.
Potreban materijal:
- 900 g brašna T-400 meko
- 10 g suvog kvasca
- 250 ml mleka
- 250 ml vode
- 180 ml ulja
- 3 kašike šećera
- 1 kašičica soli
Potrebno je još:
- pekmez od šljiva za filovanje
- trećina šoljice mleka za premazivanje
- šećer u prahu za posipanje
[caption id="attachment_115301" align="aligncenter" width="1000"] Foto; Shutterstock[/caption]
Priprema:
U veću šerpicu sipati toplo mleko, dodati mrvljeni kvasac, šećer, kašičicu brašna, promešati i ostaviti da kvasac nadođe.
Prosejati brašno u posudu za mešanje i dodati mu so.
Dodati brašnu toplu vodu, ulje i nadošli kvasac.
Zamesiti glatko i mekano testo. Najbolje je to raditi mikserom, nastavkom za testo.
Umešeno testo pokriti čistom krpom i ostaviti na toplom da narasta oko sat vremena.
Naraslo testo podeliti na dva dela.
Jedan deo testa oklagijom tanko rastanjiti u veliki krug, otprilike oko 50cm.
Podeliti krug na 16 trouglova. Staviti fil po sredini većeg dela i umotati kiflicu.
Ponoviti postupak i sa drugom polovinom testa.
Umotane kiflice poređati u pleh obložen papirom (dva puna pleha) i ostaviti ih najmanje pola sata da odstoje.
Pred pečenje premazati svaku kiflicu mlekom.
Peći u predhodno zagrejanoj rerni na 200C dok lepo ne porumene, oko 20-tak minuta.
Kiflice pre služenja se mogu posuti šećerom u prahu.
#Mekane #PekarskeKifle #Poslastica #RECEPTI #Slakte #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар