уторак, 4. децембар 2018.

Savršena bela bajadera vredi svakog truda

Bela bajadera se brzo pravi, malo sporije seče ako hoćete precizne bajaderice ali trud oko njih se isplati.






Potreban je tanak, oštar nož, malo ga zagrejati u vrućoj vodi, obrisati i polako krenuti rezati. Prvo do belog dela pa potom još jednom proći nožem skroz do keksa tj. tamnijeg dela.

Sastojci i priprema:

1.deo

– 400 g mlevenog keksa
– 200 ml vode
– 200 g šećera
– 200 g margarina

2.deo

– 150 ml vode
– 300 g šećera
– 400 g mleka u prahu

[caption id="attachment_113425" align="aligncenter" width="1000"]Savršena bela bajadera vredi svakog truda Foto: Šerpica[/caption]

Za prvi deo ušpinujte šećer tj. prokuvajte oko desetak minuta, dodajte margarin i čim se rastopi sklonite sa ringle. Kada se tek malo prohladilo umešajte keks pa smesu istresite u tepsiju dimenzije 25x30cm. Poravnajte kašikom.

Za drugi deo ušpinujte opet šećer, dodajte margarin i čim se istopi sklonite sa šporeta. Prebacite u vanglu jer je potrebno mutiti mikserom. Dodajte lagano mleko u prahu i mutite par sekundi tj. dok smesa ne postane glatka. Odmah, bez čekanja prelijte preko dela od keksa, razmažite i ostavite da se kolač dobro stegne pa tek onda izrežite.

Možete ukrasiti ukrasnim bombonicama ili topljenom čokoladom (2 rebra čokolade), ukrasite dok je beli deo još mekan tj. odmah.

Uživajte u odličnim bajadericama.



 

Prijatno !

#Bajadera #Bela #Kolač #Poslastica #RECEPTI #Savršena #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар