субота, 15. децембар 2018.

RECEPT DANA: POHOVANI ŠAMPINJONI

POHOVANI ŠAMPINJONI – brzo i ukusno!





Ovo jelo prijaće svim vašim čulima, a beli luk, maslinovo ulje i peršun ojačaće vaš imunitet tokom hladnih dana.


Kako bi se pohovani šampinjoni našli na vašem stolu, potrebni su vam sledeći sastojci:

  • 1/2 kg sitnijih šampinjona

  • 2 jajeta

  • integralno brašno, prezle, so i začin

  • maslinovo ulje za prženje


sos


  • 1 čaša kisele pavlake

  • 2 čena belog luka

  • 1 kašika soka od limuna

  • 1 kašika seckanog peršuna


Priprema:
Šampinjone lepo operite i osušite.


Umutite jaja, posolite i dodajte kašičicu sirćeta, da se poh ne odvaja.




Stavite ulje da se zagreje.


Šampinjone valjajte u brašno, jaja, pa prezle i pržite.


Vadite ih iz ulja i stavljajte na papirni ubrus.


Sastojke za sos sjedinite i služite uz šampinjone. 


Prijatno!

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Budoar

 

#KakoSePohujuŠampinjoni #Kuhinja #PohovaniŠampinjoni #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар