POHOVANI ŠAMPINJONI – brzo i ukusno!
Ovo jelo prijaće svim vašim čulima, a beli luk, maslinovo ulje i peršun ojačaće vaš imunitet tokom hladnih dana.
Kako bi se pohovani šampinjoni našli na vašem stolu, potrebni su vam sledeći sastojci:
- 1/2 kg sitnijih šampinjona
- 2 jajeta
- integralno brašno, prezle, so i začin
- maslinovo ulje za prženje
sos
- 1 čaša kisele pavlake
- 2 čena belog luka
- 1 kašika soka od limuna
- 1 kašika seckanog peršuna
Priprema:
Šampinjone lepo operite i osušite.
Umutite jaja, posolite i dodajte kašičicu sirćeta, da se poh ne odvaja.
Stavite ulje da se zagreje.
Šampinjone valjajte u brašno, jaja, pa prezle i pržite.
Vadite ih iz ulja i stavljajte na papirni ubrus.
Sastojke za sos sjedinite i služite uz šampinjone.
Prijatno!
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/Budoar
#KakoSePohujuŠampinjoni #Kuhinja #PohovaniŠampinjoni #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар