Vreme je slava, a pihtije su čest specijaliteti slavskih trpeza.
Evo kako da napravite pihtije od povrća! Potrebni su vam sledeći sastojci:
- 1,5 kg raznog povrća (boranija, kupus, šargarepa, keleraba, grašak, karfiol, kelj, po ukusu)
- 2 kašike vinskog sirćeta
- 8 listova belog želatina (iz apoteke)
- 2 kisela krastavčića
- seckani peršun, ulje, so
Priprema:
Sve povrće obarite u slanoj vodi.
Povrće procedite, a vodu ostavite.
Sve sem graška isecite na sitne komade i stavite u cediljku da se ocedi.
Povrće po želji rasporedite na dno vatrostalne posude.
Želatin potopite u malo hladne vode da se otopi, pa ga sipajte u vodu od povrća.
Dodajte sirće, promešajte i sipajte preko povrća.
Ostavite na hladnom da se pihtije stegnu, isecite i ukrasite po želji.
Prijatno!
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/Budoar
#KakoSePravePihtijeOdPovrća #Kuhinja #PihtijeOdPovrća #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар