Kako se, u stvari, prave dobre ćufte?
Kako biste pripremili ćufte u sosu, potrebni su vam sledeći sastojci:
- 3 glavice crnog luka
- 1 čaša paradajza iz flaše ili 3 sveža paradajza
- 1 kašika brašna
za ćufte
- 300 g mlevene junetine
- 1 jaje
- čen belog luka
- ulje,so, seckani peršun, začin, biber
- 1 paprika
- brašno za valanje ćufti
Priprema:
Od smese za ćute napravite kuglice, uvaljajte u brašno i naređajte na tanjir.
Iseckajte luk i stavite ga na ulje da se prži, pa dodajte brašno, paradajz.
Sve dobro promešajte, nalijte litar vode i pustite neka vri nekoliko minuta, pa spustite ćufte.
Pred kraj probajte, pa po ukusu dodajte začina.
Neka vri dok se ćufte ne skuvaju i isplivaju na površinu.
Prijatno!
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/Budoar
#ĆufteUSosu #Kuhinja #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар