среда, 5. децембар 2018.

Napravite posnu i hrskavu pogaču sa nadevom, na bakin način

Ovu pogaču morate da probate.






Potrebno je:

200 ml mlake vode
malo maslinovog ulja
so, šećer
20 g kvasca

Nadev:
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
4-5 kiselih krastavčića ili maslinke
1 paradajz
origano
2 grančice ruzmarina

[caption id="attachment_113546" align="aligncenter" width="1000"]Napravite posnu i hrskavu pogaču sa nadevom, na bakin način Foto: Kod bake u gostima[/caption]

Priprema:

Sa mlakom vodom kvascem, malo ulja, šećera i soli zamesiti mekše testo glatko. Ostaviti da naraste razviti za 2 cm debljine pa staviti u podmazanu tepsjju. Ostaviti 20 min da odmara.

Četkicom namazati testo maslinovim uljem pa dodati nadev od povrća. Iseći po želji i rasporediti po testu. Posuti origanom, ruzmarinom i krupnom solju i peći na 200 stepeni oko 40 min. Fantastična je…



 

 

#Hrskava #Nadev #Pogača #Posna #RECEPTI #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар