недеља, 2. децембар 2018.

Kada iz bakine kuhinje izađe kolač sa jabukama, mora biti sočan i ukusan

Domaći kolač koji se topi u ustima






Potrebno je:

  • 5 jaja

  • 250 g brašna

  • 100 g mlevenih oraha

  • 700 g jabuka

  • 100 g suvog grožđa

  • 100 g maslaca

  • 200 g šećera

  • 2 kašike kakaa

  • korica limuna

  • 1 prašak za pecivo

  • 100 g čokolade

  • cimet


[caption id="attachment_113197" align="aligncenter" width="1000"]Kada iz bakine kuhinje izađe kolač sa jabukama, mora biti sočan i ukusan Foto: Bakina kuhinja[/caption]

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati mlevene orahe, suvo grožđe, maslac, koricu limuna, brašno sa praškom za pecivo i sve dobro izmešati.

Podeliti na pola, pa u jedan deo dodati kakao. Pleh podmazati i posuti brašnom. Jabuke očistiti i izrendati, zasladiti po volji, dodati malo cimeta.

U pleh prvo staviti tamni deo, pa oceđene jabuke i preko svetli deo.

Peči na 180 stepeni C oko 40 min. Preliti sa čokoladom.



 

#Baka #Jabuke #Kolač #Kuhinja #RECEPTI #Sočno #Ukusno #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар