субота, 3. септембар 2022.

Šta je to slana terapija i za šta je sve dobra?

Godinama unazad priča se o veoma lekovitim „slanim terapijama“ koje pomažu kod mnogih obolenja. Otkrivamo vam, šta je to, ustvari, slana terapija i gde se održava.






 

Slane sobe su imitacija prirodnih slanih pećina čija mikroklima veoma pozitivno deluje na ljudsko zdravlje i veoma je lekovita. U slanim sobama zidovi su obloženi solju, a čak je i vazduh zasićen česticama kamene soli. Vreme provedeno u ovim uslovima se godinama naziva slana terapija ili haloterapija. Glavna lekovita svojstva ovih soba su mikročestice aerosola, koje nakon mlevenja u posebnim generatorima ispuštaju kinetičku energiju. Posebnim mašinama se ispuštaju čestice aerosola, koje vazduh zasićuju mnogim lekovitim svojstvima. Koncentracija soli u ovakvim sobama za terapiju je mnogo veća nego u prirodnim slanim pećinama ili na moru, a znamo za šta nam sve morska klima godi.

Za šta je dobra slana terapija?

Slana terapija veoma povoljno deluje na simptome i uzroke astme, bronhitisa i hroničnih alergija, čisti disajne puteve, deluje antiupalno i antialergijski. Uz to, podiže nivo serotonina i reguliše nivo minerala u organizmu.

Čestice aerosola, koje su sastavni deo ovih terapija, sadrže gvožđe, kalcijum, magnezijum, bakar, cink i mnoge druge minerale. „Slanoj terapiji“ mogu da se podvrgnu, odrasli, deca i trudnice.

(lifepressmagazin/pixabay)

#SlanaSoba, #SlanaTerapija #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар