петак, 30. септембар 2022.

NIKOLA RADOSAVLjEVIĆ: SKANDALOZAN NAPAD NA VUČIĆA IZ ZEMLjE SLEDBENIKA ADOLFA HITLERA

Povodom skandalozne naslovne strane hrvatskog nedeljnika "Ekspres" na kojoj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavljen kao Hitler oglasio se narodni poslanik i predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Jagodini Nikola Radosavljević koji je rekao:




"Ovo je skandal nad skandalima. Upoređivati predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa Hitlerom može da padne na pamet samo bezmozgovićima. Srbija je bila i ostala jedna slobodarska i antifašistička zemlja, zemlja koja se borila da se to zlo zvano fašizam iskoreni. Na žalost, ovakve kvalifikacije i slobodno mogu da kažem teške uvrede koje dolaze iz zemlje koja je u temelj svog nastanka upravo ugradila fašističke ideje Ante Pavelića, Alojze Stepinca, Mile Budaka i na kraju krajeva Franje Tuđmana donose teško breme u odnosima dve zemlje u trenucima kada se upravo predsednik Srbije Aleksandar Vučić svim silama trudi da se sačuva mir i jedinstvo na Balkanu, da se sarađuje i produbljuju ekonomski odnosi. U vremenu kada je geopolitička situacija u novijoj istoriji nikada teža i preti da eskalira u planetarni sukob sa nesagledivim posledicama, upravo Aleksandar Vučić je taj koji hladne glave, opraštajući, ali nezaboravljajući zločine nad Srbima u Hrvatskoj, radi na izgradnji poverenja i saradnje među državama. Ovo je sramota za jednu zemlju koja je članica Evropske unije, a ima fašističku prošlost i umesto da se u Hrvatskoj pokriju ušima, za Hitlera proglašavaju čoveka čija je rodbina stradala u Drugom svetskom ratu upravo od fašističkih sluga ustaša.
Ja lično i narod Srbije ponosni smo na mudru politiku predsednika Aleksandra Vučića u ovim teškim vremenima. Jasno nam je odakle vetar duva i kome smeta jaka i samostalna Srbija. Znamo da će pritisaka biti još većih i žešćih, ali siguran sam da je cela Srbija uz predsednika Srbije i on će za svoju politiku imati uvek bezvrezervnu podršku svog naroda.
Što se tiče kompleksaša iz Hrvatske, njima poručujem da se dobro zagledaju u svoju istoriju u kojoj će naći ogroman broj onih koji su bili verni sledbenici Adolfa Hitlera, a cela takozvana novina "Ekspres" će biti mala da se ispuni slikama onih koji su se u Hrvatskoj takmičili ko će da bude veći Hitler od Hitlera", zaključio je Radosavljević.

#AleksandarVucic, #NikolaRadosavljević #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар