Nema ko ga neće voleti...
Sastojci:
300 ml slatke pavlake,
200 g bele čokolade,
400 g nutele,
60 g mlevenih lešnika,
400 g borovnica,
2 kašike šećera,
1 kašika gustina,
500 g mascarpone sira.
Za podlogu:
125 g maslaca,
70 ml mleka,
200 g plazme,
100 g mlevenih lešnika.
Priprema:
Otopite čokoladu u pavlaci i dobro ohladite. Kada se ohladi, umutite. Sa strane umutite mascarpone sir i 250 grama nutele. Sve to sastavite, to je osnovni fil.
U činijici sjedinite 150 grama nutele i 60 grama lešnika.
Borovnice pospite šećerom i gustinom na manjem plehu i pecite u rerni dok ne vidite da se pojavljuju balončići. Onda izvadite, malo ugnječite viljuškom i ostavite da se ohlade.
Za podlogu sjedinite sve sastojke i utapkajte u kalup, po preporuci veličine 24 centimetra.
Osnovni fil podelite na 3 dela. Ređajte osnovni fil, borovnice, osnovni fil, nutela sa lešnicima i opet osnovni fil na kraju. Ostavite da se lepo stegne u frižideru i poslužite.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#Čizkejk, #PredlogZaDesert, #RECEPTDANA, #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар