четвртак, 1. септембар 2022.

RECEPT DANA: Brze knedle sa šljivama

Knedle sa šljivama su mnogima omiljena poslastica iz detinjstva koja podseća na bakinu kuhinju. Ovaj recept je malo drugačiji od klasičnog, jer se testo pravi bez krompira i jaja, te je celokupna priprema znatno brža i jednostavnija.






To svakako neće uticati na njihov ukus, biće savršeno mekane i sočne. Umesto svežeg voća možete da koristite i pekmez od šljiva.


Sastojci:

450 ml vode
500 g brašna
1 velika kašika maslaca
300 g šljiva
pola kašičice soli
100 g prezli
100 g šećera

Priprema:

U dublju šerpu sipajte vodu i malo soli, pa kuvajte do ključanja. Dodajte brašno, pa enegrično mešajte da se brašno i voda povežu u glatku smesu. Vodite računa da vam ne ostanu grudvice. Sklonite sa ringle, dodajte maslac i opet dobro promešajte, pa pustite da se malo ohladi, da možete lepo da ga uhvatite rukama. Na radnu površinu pospite malo brašna, prebacite smesu i mesite dok ne dobijete glatko testo. Rukama ga izdužite, oblikujte u deblji valjak i isecite na onoliko komada koliko knedli želite. Prstima malo razvucite testo, pa u sredinu stavite šljivu očišćenu od koštice. Dlanovima odlikujte knedlu i ponavljate postupak dok ne utrošite sav materijal. U šerpu do polovine napunite vodom, malo posolite i pustite da provri. Ubacite knedle i kuvajte dok ne isplivaju na površinu. U tiganju kratko propržite prezle pomešane sa šećerom, dok ne dobiju lepu rumenu boju. Svaku knedlu dobro uvaljate u posip sa svih strana.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO



#BrzeKnedleSaŠljivama, #RECEPTDANA, #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар