среда, 7. септембар 2022.

OD DANAS NOVA CENA MLEKA U PRODAVNICAMA U SRBIJI: Evo za koliko će biti SKUPLJE!


Ovaj novi potez došao je nakon što je na domaćem tržištu u prodaji pojavila nestašica mleka, a kako posledica smanjenje isporuke od strane proozvođača ka trgovcima






Vlada Srbije juče je izmenila uredbu kojom je propisala novu maksimalnu maloprodajnu cenu mleka. UHT mleko sa 2,8 posto mlečne masti danas u prodavnicama košta 128,99 dinara umesto 119,99 dinara. Sa novom cenom očekuje se i stabilizacija u ponudi mleka kod trgovaca.

Ovaj novi potez došao je nakon što je na domaćem tržištu u prodaji pojavila nestašica mleka, a kako posledica smanjenje isporuke od strane proozvođača ka trgovcima.

Vlada je izmenila i zaradu odnosno maržu proizvođača - maksimalna trgovačka marža za sve vrste UHT mleka smanjena je sa 12 na 5 odsto. Uredbom je uvedena i zabrana izvoza svežeg mleka i pojedinih mlečnih proizvoda do 30. septembra.

Još pre dve nedelje vlasnici pojedinih farmi najavili su moguću nestašicu mleka.

Nenad Budimović, iz Privredne komore Srbije rekao je da mleka nema jer je potražnja povećana, a proizvodnja smanjena. Dodao je i da se smanjila produktivnost, ali i broj mlečnih krava.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ ESPRESO



#Mleko, #NoveCene, #Poskupljenje #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар