уторак, 9. август 2022.

RECEPT DANA: Pavlova sa bobičastim voćem

Fantastični zalogaji stvoreni za uživanje...






Sastojci:

Za kore:

5 belanaca,

220 g šećera,

1 kašika kakaoa,

1/2 kašičice ekstrakta vanile,

1 kašičica sirćeta.

Za fil:

600 ml slatka pavlaka,

100 g šećera,

2 kesice šlagfiksa,

400 g bobičastog voća.

Priprema:

Na papiru za pečenje iscrtajte dva kruga prečnika 18 cm.

Izmiksajte belanca u čvrst sneg i lagano dodajte šećer, kakao, ekstrakt vanile i sirće. Kad dobijete ujednačenu i čvrstu smesu, na iscrtane krugove rasporedite smesu za dve kore.

Sušite kore jedan sat na 140 stepeni, a onda isključite rernu i ostavite kore unutra da se još malo suše. Izvadite kore i ostavite nekoliko sati da se dobro prosuše.

Za fil umutite slatku pavlaku, pa dodajte šlagfiks i šećer.

Prvu koru stavite na tacnu, premažite je filom, odozgo rasporedite bobičasto voće, pa poklopite drugom korom i ponovite isto kao s prvom.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO

#Pavlova, #PavlovaSaBobičastimVoćem, #Torta #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар