понедељак, 8. август 2022.

RECEPT DANA: Patlidžan punjen mlevenim mesom

Predlog za pravi porodični ručak.






Sastojci:

4 patlidžana,

500 g mlevenog mesa,

2 jajeta,

2 glavice crnog luka,

3 čena belog luka,

100 ml soka od paradajza,

so,

biber,

začinsko bilje.

Priprema:

Patlidžan operite, isecite po dužinu, pa izvadite sredinu i odložite je sa strane.

U posudi pomešajte malo maslinovog ulja, sredinu patlidžana i dodajte malo vode.

U drugu posudu stavite meso, pa dodajte jaja, so, sitno seckani crni i beli luk, sok od paradajza i smesu od sredine patlidžana koju ste prethodno pripremili. Sve promešajte.

Dobijenom smesom napunite delove patlidžana i rasporedite ih u pleh obložen papirom za pečenje.

Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, od 30 do 40 minuta. Jelo služite toplo i dekorišite ga začinskim biljem.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO

#PatlidžanPunjenMlevenimMesom, #RECEPTDANA, #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар