Predlog za pravi porodični ručak.
Sastojci:
4 patlidžana,
500 g mlevenog mesa,
2 jajeta,
2 glavice crnog luka,
3 čena belog luka,
100 ml soka od paradajza,
so,
biber,
začinsko bilje.
Priprema:
Patlidžan operite, isecite po dužinu, pa izvadite sredinu i odložite je sa strane.
U posudi pomešajte malo maslinovog ulja, sredinu patlidžana i dodajte malo vode.
U drugu posudu stavite meso, pa dodajte jaja, so, sitno seckani crni i beli luk, sok od paradajza i smesu od sredine patlidžana koju ste prethodno pripremili. Sve promešajte.
Dobijenom smesom napunite delove patlidžana i rasporedite ih u pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, od 30 do 40 minuta. Jelo služite toplo i dekorišite ga začinskim biljem.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#PatlidžanPunjenMlevenimMesom, #RECEPTDANA, #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар