петак, 12. август 2022.

PRAZNIK ZA VINPOPIJE: Otvoren Vrnjački festival vina!

Predsednik opštine Vrnjačka Banja večeras je i zvanično otvorio drugi po redu Vrnjački festival vina, koji pretenduje da postane vodeća vinarska manifestacija u centralnoj Srbiji




Festivalu prisustvuje veliki broj izlagača ali i publike iz čitavog regiona, a manifestacija interesovanjem, ambijentom i atmosferom pretenduje da postane jedna od vodećih u centralnom delu Srbije.

Inostranim i domaćim izlagačima i gostima, dobrodošlicu je poželeo predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Žurović koji je istakao značaj održavanja ovakvih manifestacija u Srbiji zbog pozicioniranja naše zemlje na vinskoj mapi sveta.

Učešće u manifestacviji uzelo je 35 vinarija od čega pet regionalnih i još 30 za koje organizator smatra da su među najznačajnijim iz Srbije, potom pet proizvođača rakija, isto toliko štandova sa delikatesima, a za lakšu orjentaciju tu je i veliki štand TO Vrnjačka Banja.

Veliki broj kvalitetnih vinarija koje već posluju ili su u nastajanju u krugu cirka 100 kilometara oko Vrnjačke Banje garancija su daljeg uzleta ovog festivala na otvorenom koji će i ove godine, osim odličnim izborom vina biti obogaćen dodatnim sadržajima širenja vinske kulture.

Spoj vinske i banjske kulture uz zvuke urbanih bendova, klasičnih kvarteta i drugih zabavnih sadžaja ispuniće i tri specijalne radionice.

 

 

#Banja, #BobanĐurović, #Festival, #FestivalVinaVrnjačkaBanja, #Toskana, #Vino #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар