Omiljena postastica tokom letnjih vrućina.
Sastojci:
400 g šumskog voća,
5 kašika šećera,
2 kesice vanilin šećera,
1 kašika limunovog soka,
250 ml slatke pavlake,
malo sveže nane.
Priprema:
Šumsko voće (maline, kupine, jagode, ribizle, borovnice...) pažljivo operite i osušite, stavite u blender sa obe vrste šećera i limunovim sokom i dobro umutite.
Od slatke pavlake umutite čvrst šlag, pa mu dodajte dobijenu kašu od šumskog voća.
Sve dobro promešajte i stavite u zamrzivač na dva-tri sata da se stegne.
Prilikom posluživanja ukrasite komadićima voća i listićima sveže nane.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#DomaćiSladoled, #RECEPT, #RECEPTDANA, #Sladoled #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар