четвртак, 28. јул 2022.

KOME SMETA NAPREDAK SRBIJE? Lažni ekolozi napali Vrnjačku Banju!

Lažni ekolozi ruše panoramski točak - Nikada i nigde nisu postavili pitanje koju su posledice bacanja bombi sa osiromašenim uranijumom na Srbiju, ali su ujedinjeni u nameri da lažnim ekološkim problemima pokušaju da sruše Vučića s vlasti

Nevladina, navodno neprofitabilna organizacija koju finansira Rokfelerofa fondacija, organizuje u petak konferenciju za štampu u Vrnjačkoj Banji na kojoj će govoriti o nadovnoj ekološkoj šteti koja će, prema njihovim rečima, nastati usled montaže panoramskog točka u Banji. Nova Turistička atrakcija Vrnjačke Banje na taj način biće zlouotrebljena u svrhu podmetanja izmišljenih ekoloških problema građanima Srbije.

Navodno, problem je nastao zbog 22 centimetra, koliko visina točka prelazi zakonom predviđenu visinu atrakcije po kojoj su pre Vrnjačke Banje postali poznati Beč, Budimpešta, Istanbul. Naime, kako navode u jednom od tekstova na portalu nevladine organizacije koja organizuje konferenciju, dozvoljena visina za koju opština može da izda saglasnost za gradnju, bez da za to pita resorno republičko ministarstvo je 50 metara, ali će visina točka iznositi 50,22 metra što je povod za proglašavanje početka radova ilegalnim. Gube se organizatori konferencije u svojim namerama, pa su od ekologije stigli do građevinskih dozvola i sve uz konstataciju da projekat nije "zdravorazumski".

[caption id="attachment_56530" align="alignnone" width="971"] Foto: Ilustracija[/caption]

Postavlja se pitanje zbog čega svojim finansijerima i partnerima nisu predočili štetu koja je nastala bacanjem bombi sa osiromašenim uranijumom na Srbiju i koja je šteta pričinjena građanima naše zemlje? Da li će i zbog toga da organizuju konferencije za novinare ili će, kao što je očigledno, pod plaštom lažnih ekologa prodavati građanima Srbije maglu, a sve kako bi usporili napredak naše zemlje, napravili antikampanju predsedniku Aleksandru Vučiću i tako opravdali dodeljena finansijska sredstva od zapadnih agentura i brojnih antisrpskih fondacija.



PRESSSERBIA

#LažniEkolozi, #NapadNaSrbiju, #PanoramskiTočak, #Rokfeler, #VrnjackaBanja #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар