Lagano jelo u kojem svi uživaju...
Sastojci:
3 veze zelja,
1 manja tikvica,
1 glavica crnog luka,
1 šargarepa, 1 manji krompir,
350 g junećeg mlevenog mesa,
so,
biber,
začini,
2 kašike prezli,
2 kašike pavlake,
2 jaja,
1 čaša mleka,
2 kašike ulja,
50 g kačkavalja.
Priprema: Zelje obarite.Na ulju propržite luk, rendanu šargarepu i meso, pa dodajte rendanu tikvicu, rendan krompir, posolite, pobiberite, začinite i dobro prodinstajte zelje. Podelite na dva dela.
Vatrostalnu posudu premažite uljem, sipajte prezle i poređajte 1/3 zelja, stavite polovinu fila, pa zelje, fil i na kraju zelje. Musaku isecite na kocke.
Umutite jaja sa pavlakom i mlekom i prelite musaku i izrendajte kačkavalj. Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#MusakaOdZelja #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар