Prošlo je već dosta vremena od kako ste skuvali uskršnja jaja, te je stoga krajnje vreme da ih potrošite na najbolji i najukusniji način - napravite ukusan i kaloričan namaz od jaja!
Namaz sa majonezom i kuvanim jajima
Za namaz od jaja potrebno vam je:
- 6 kuvanih jaja
- peršun
- so i biber
- veći majonez (200 ml)
- limun
Priprema:
Sitno naseckajte kuvana jaja, a potom dodajte malo naseckanog peršuna i celera (po želji). Posolite i zabiberite po ukusu, a potom dodajte dve kašike limunovog soka. Na samom kraju smesu prelijte majonezom i dobro promešajte kako biste dobili kompaktnu masu.
Namaz od milerama i kuvanih jaja
- 6 kuvanih jaja
- 1 veći mileram (oko 200 ml)
- limunov sok
- kumin
- peršun
- biber i so
Priprema:
Sitno naseckajte kuvana jaja, posolite ih. Dodajte mileram, naseckani peršun, kašičicu kumina, 2 kašike limunovog soka. Dodajte biber i so po ukusu. Promešajte smesu dok ne dobijete gušći namaz,
Za ovaj vrlo jednostavan namaz potrebno vam je svega:
- 6 kuvanih jaja
- 3 kašike ajvara
- so i biber
Priprema:
Iseckajte, a potom izgnječite kuvana jaja. Dodajte tri kašike ajvara i začinite po ukusu. Namaz je spreman za serviranja!
Preporuka: tost hleb pecite u tosteru, a potom ga secite do dijagonali kako biste dobili dva jednaka trougla. Na svaki trougao namažite različiti namaz i preko stavite grančicu svežeg bilja po ukusu.
Foto: Pixabay
Izvor:PRessSerbia/ DIREKTNO
#NamazOdJaja,#RECEPTDANA,#RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар