Ako niste vični pravljenju poslastica, ovaj kremasti čokoladni kolač bez pečenja će vam sigurno uspeti.
Sastojci:
700 ml mleka,
50 g kakaoa,
70 g kukuruznog skroba,
100 g šećera,
50 g putera,
400 g čokolade,
200 g keksa.
Priprema:
Na plastičnoj flaši isecite vrh, a u mleko dodajte šećer, skrob i kakao.
Kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne, pa dodajte 200 grama čokolade i puter, pa kuvajte uz mešanje dok se ne istopi.
Sipajte preko izlomljenog keksa i promešajte.
Sipajte smesu u flašu.
Protresite, pokrijte alu folijom i stavite u frižider na sat vremena.
Otopite preostalu čokoladu, pa kolač izvadite iz flaše i prelijte čokoladom.
Vratite u frižider na još 15 minuta.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#ČokoladniKolačIzFlaše,#RECEPTDANA,#RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар