петак, 1. октобар 2021.

Kanga Bugarima servirao hladnu osvetu, Zvezda gazi ka evropskom proleću!

Crveno-beli su odigrali kvalitetno i hrabro i pored izostanka četiri standardna startera i došli do velike pobede.






Gelor Kanga je projektilom u Razgradu napravio slatku osvetu Ludogorecu za poraz od pre pet godina, doneo Crvenoj zvezdi drugu pobedu u grupnoj fazi Lige Evrope i suverenu lidersku poziciju posle dva kola.

U situaciji kad nije mogao da računa na standardne štopere Dragovića i Degeneka, opredelio se Stanković da u odbranu pomeri Sanoga i da zaigra sa trojicom pozadi, a defanzivno su pomagali i bekovi Gobeljić i Rodić.

Momak iz Obale Slonovače zauzeo je centralno mesto, pored njega su bili Eraković sa desne i Pankov sa leve strane. I to je dobro funkcionisalo, bez obzira što je već u drugom minutu Ludogorec mogao da povede, ali zbog istrčavanja PopovićaTekpetej nije lobovao golmana Crvene zvezde i pogrešio je.

Iznenadio je sigurno rivala Stanković odlukom da u startere uvrsti Srnića, sa zadatkom da što više pretrči i da doprinos presecanju akcija na sredini terena. Ivanić je dobio maksimalnu slobodu, a Ben je povremeno bio drugi centarfor i polušpic.

Kako je odmicala utakmica žal što Zvezda nije stigla kompletna u Razgrad postajao je sigurno sve jači među navijačima, jer je bilo evidentno da je Ludogorec slabiji nego pre pet godina.

U standardnoj formaciji i sa Kataijem napred, bila bi to drugačija priča, ali i u sinoćnjoj raspodeli karata imali su crveno-beli čemu da se nadaju i da su imali malo više koncentracije u završnici dve opasne akcije otišli bi na odmor sa prednošću.

Obe prilike pripremio je Rodić. Prvo je lepo poslao loptu ka Ivaniću, ali je on promašio fudbal i u neverici se držao za glavu.

Druga prilika stvorena posle prodora levog beka propala je zato što je Ben u prijemu otišao suviše iskosa i pogodio mrežu sa neželjene strane.

Ludogorec je povremeno pretio preko krila Santane i Tekpeteja, ali kompletan utisak o igri bugarskog šampiona bio je skroman. Osetio se izostanak kapitena Nedjelakova i posebno Despodova, nedovoljno oporavljenog da bi se našao među starterima.

Posebno u drugom delu prvog poluvremena Crvena zvezda je učinila Ludogorec bezopasnim i imala inicijativu. Poslednja situacija pred odmor donela je bezuspešno traženje penala od francuskog arbitra, a nije bilo ni reakcije iz VAR sobe.

Zbog protesta je žuti karton dobio Kanga, a zna se koliki to rizik nosi od isključenja i pred Stankovićem je bila velika dilema da li Gabonca da zameni. Ipak, opredelio se da ga ostavi na terenu.

Prvo uzbuđenje u nastavku bio je prostor za Ivanića, činilo se da će uspeti da dođe do prilike za udarac i imao bi je da se nije opredelio u ključnom trenutku za driblinge.

Spetljao se, ali bila je to manja greška nego ono što su prokockali Dioni i Ben dva minuta kasnije. Nisu rešili situciju dva na jedan i propustili su da kazne pogrešno dodavanje smušene odbrane Ludogoreca.

Odmah je Stanković reagovao i izgubio strpljenje za Francuza, umesto Dionija uveo je Pavkova. Posle 20 dana visoki centarfor se našao na terenu i stavio povredu zbog koje je propustio mečeve sa Bragom i Partizanom u arhivu.

Ulazak Pavkova odmah je Zvezdin napad učinio ozbljinijim, težak je za čuvanje i uzeo je učešće u akciji koja je donela Crvenoj zvezdi prednost. Izblokiran je, ali je to praktično bila asistencija Kangi za fantatsičan šut. Potpuno zasluženo crveno-beli su došli do prednosti.

[caption id="attachment_245057" align="alignnone" width="1000"]Kanga Bugarima servirao hladnu osvetu, Zvezda gazi ka evropskom proleću! Foto: PrintscreenYoutube/RTS[/caption]

Srećno je prednost ostala na snazi, jer je ubrzo posle gola Tekpetej pogodio prečku iz daljine. Ludogorec je zaigrao bolje nego do tada, trener Dambrauskas je uveo i Despodova i krenuo na sve ili ništa.

Stanković se uplašio Kanginog drugog žutog kartona i najboljeg na terenu zamenio. Nije Gaboncu bilo prijatno, ali je bio svestan da je reč o logičnom taktičkom potezu.

Sve je ubrzo mogao da reši Ben, na sjajnu asistenciju glavom Pavkova ušao je u zicer poziciju i završilo se odbranom Kahline.

Novopečeni srpski državljanin potom je očajno šutirao i iz slobodnog udarca, a prethodno je Pavkov iznudio drugi žuti karton Sisinja i Ludogorec je ostao sa desetoricom.

Kad Ben nije rešio, počela je panika. Eraković je očajnim dodavanjem omogućio Tekpeteju veliku šansu i na kraju je lopta odšetala pored stative u gol-aut.

Činilo se da je izjednačenje neminovnost. Potom je prekršaj u opasnoj zoni napravio Stanić, ali Despodov to nije iskoristio.

Izdržala je Crvena zvezda sve nalete Ludogoreca u finišu, nije bilo šansi i došla je do velike pobede.

Foto: PrintscreenYoutube/RTS

Izvor: PRessSerbia/Žurnal

#CrvenaZvezda #GelorKanga #Ludogorec #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар