Ukus ove punjene pljeskavice će vas oduševiti.
Sastojci:
500 g mešanog mlevenog mesa,
2 glavice crnog luka,
2 čena belog luka,
1 kašičica suvog biljnog začina,
so,
biber,
2 jaja,
1-2 kašike prezli,
150 g rendanog kačkavalja,
2 kašičice senfa,
2 kisela krastavčića.
Priprema: U jednu posudu stavite mleveno meso, naseckan crveni luk i jedan čen belog luka, jaja, začine. Dobro promešajte da se sve lepo sjedini i oblikujte 4-5 velikih pljeskavica.
Za nadev pomešajte seckani čen belog luka, kačkavalj, narendane krastavce, senf. Rasporedite nadev na pola pljeskavice i sa drugom stranom je zatvorite.
Rubove dobro stisnite da nadev ne može da iscuri. Na malo ulja pecite sa svake strane 7-10 minuta na srednje jakoj vatri.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#Pljeskavica #PunjenaGurmanskaPljeskavica #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар