Prave se jednostavno i brzo, a savršene su i za doručak i za ručak i za večeru.
Sastojci:
1 kg bele ribe,
200 g griza,
100 g sredine hleba,
5 čena belog luka,
1 krompir,
1 kašika prezli,
mirođija,
peršun,
biber,
so.
Priprema:
Ribu očistite, operite, pa skuvajte. Kad je riba kuvana prohladite je i odstranite kosti, pa sameljite na mašini za meso dva puta.
Dodajte na sitno izrendan krompir kome ste odstranili vodu. Zatim dodajte beli luk, hleb, mirođiju i peršun. Posolite i pobiberite po ukusu, pa ostavite da odstoji oko 20 minuta.
Oblikujte pljeskavice, uvaljajte ih u griz i pecite na vrelom ulju.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#PredlogZaRučak #RECEPTDANA #RECEPTI #RibljePljeskavice #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар