Zalogaji koji uvek prijaju.
Sastojci:
200 g pirea od bundeve (ispečene, pa izgnječene bundeve),
350 - 400 g brašna,
200 ml vode,
1 kašika suvog kvasca,
1 kašičica šećera,
1,5 kašičica soli,
2 kašike ulja.
Priprema: U mlaku vodu stavite kvasac, šećer i malo brašna. Kada kvasac nadođe, dodajte ulje, so, bundevu i brašnom zamesite testo. Ostavite da testo nadođe. Nadošlo testo na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite, oblikujte, pa stavite u tepsiju obloženu pek papirom. Pokrite i ostavite još 20 minuta da miruje. Rernu zagrejte na 200 stepeni, isecite testo nožem par puta i stavite da se peče oko 30 minuta.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#Pogača #PogačaSaBundevom #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар