Kremasta pavlaka čini čuda u svakom jelu. Još kada se ono brzo i lako sprema, odmah ćete ga zabeležiti u svoju knjigu recepata.
Sastojci:
700 g pilećih bataka,
600 g crnog luka,
500 ml pavlake za kuvanje,
50 g putera,
1 kašičica soli,
1 kašičica bibera,
5 kašika brašna,
1 kašika mešavine začina.
Priprema: Batake začinite solju, biberom i mešavinom začina. Uvaljajte ih u brašno i propržite naglo sa obe strane na vrućem maslacu. Luk narežite na tanke režnjeve i takođe ga propržite na maslacu da postane staklast.
Namastite tepsiju i na dno poslažite napola pečene batake. Po njima raspodelite izdinstani luk. Sve zalijte sa pavlakom za kuvanje i stavite u rernu da se peče na 200 stepeni oko 40 minuta. Prijatno!
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#PredlogZaRučak #RECEPTDANA #RECEPTI #ZapečeniBataciSaPavlakom #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар