среда, 29. септембар 2021.

RECEPT DANA: Zapečeni bataci sa pavlakom

Kremasta pavlaka čini čuda u svakom jelu. Još kada se ono brzo i lako sprema, odmah ćete ga zabeležiti u svoju knjigu recepata.






Sastojci:

700 g pilećih bataka,

600 g crnog luka,

500 ml pavlake za kuvanje,

50 g putera,

1 kašičica soli,

1 kašičica bibera,

5 kašika brašna,

1 kašika mešavine začina.

Priprema: Batake začinite solju, biberom i mešavinom začina. Uvaljajte ih u brašno i propržite naglo sa obe strane na vrućem maslacu. Luk narežite na tanke režnjeve i takođe ga propržite na maslacu da postane staklast.

Namastite tepsiju i na dno poslažite napola pečene batake. Po njima raspodelite izdinstani luk. Sve zalijte sa pavlakom za kuvanje i stavite u rernu da se peče na 200 stepeni oko 40 minuta. Prijatno!

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO

#PredlogZaRučak #RECEPTDANA #RECEPTI #ZapečeniBataciSaPavlakom #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар