петак, 24. септембар 2021.

RECEPT DANA: Pileća džigerica

Ovo jelo će postati vaš omiljeni porodični obrok.






Sastojci:

500 g pileće džigerice,

1 glavicacrnog luka,

2 čena belog luka,

3 struka mladog luka,

3 nakisele jabuke,

150 ml ulja,

30 ml soja sosa,

1/2 kašičice suvog biljnog začina,

so,

biber.


Priprema:

Crni i beli luk isecite na što sitnije kockice, a mladi isecite zajedno s perima. Na ulju propržite džigericu, pa dodajte iseckanu mešavinu luka i soja sos.

Nakon 10 minuta dodajte neljuštene jabuke isečene na kriške i začinite solju i biberom. Okrenite džigericu i pržite još deset minuta na tišoj vatri.

Poslužite sa pirinčem ili testeninom.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO



#PilećaDžigerica #PredlogZaJelo #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар