уторак, 23. фебруар 2021.

RECEPT DANA: Kremasta torta

Reč je o pravoj domaćoj poslastici koju zovu i "buržujska" torta.






Sastojci: velika kutija piškota, malo soka od pomorandže.

Za fil: 150 g mlevenog keksa, 100 g soka od pomorandže, 1 margarin, 200 g šećera u prahu, 4 žumanca, 150 g mlevenih oraha.

Za drugi fil: 1 l mleka, 12 kašika šećera, 3 pudinga od vanile, 1 margarin.

Plus: 3 štangle čokolade, 300 g jafa keksa, 3 kesice šlaga.

Priprema: Prvo spremiti drugi fil. Skuvati puding sa šećerom u mleku, kad se ohladi dodati umućen margarin. Podeliti na dva dela - jedan ostaje žut, u drugi dodati 3 štangle otopljene čokolade.

Za prvi fil pomešati keks i sok. Posebno umutiti margarin i šećer u prahu, dodati žumanca i mlevene orahe, pa sve spojiti sa keksom i sokom.

Piškote provlačiti kroz sok, pa poređati na tacnu u pravougaonik. Naneti prvi fil, a preko njega poređati jafu. Preko staviti žuti fil, zatim fil sa čokoladom, a odozgo ukrasiti umućenim šlagom.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO

#KremastaTorta #PredlogZaDesert #RECEPTDANA #Torta #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар