недеља, 28. фебруар 2021.

Prestižna nagrada Radošu Petroviću za humanitarni rad! (FOTO)

Radoš Petrović inače predstavnik privrednika Kosova i Metohije i osnivač kompanije „RP Invest 1980“, humanitarac i preduzimač građevinskih radova, odlukom novinara i stručnog žirija festivala „Balkan Award“ nagrađen je počasnim priznanjem "Balkanska nagrada" za put humanizma i pokazanu ljubav prema srpskom narodu u zemljama Balkana, ali i Evrope. 






Pre par dana, u jednom od beogradskih centara sa velikom scenom, održana je prestižna 10. jubilarna manifestacija „Balkan Awards“ za ostvarene rezultate, kada su se predstavili popularni televizijski i pozorišni glumci, eminentni reditelji, vokalni solisti, slikari, pesnici i mnogi drugi kulturni radnici i domaći privrednici koji su pozitivnim rezultatima doprineli kulturnoj javnosti Republike Srbije. Svečanu ceremoniju svojim nastupom otvorio je prof. dr Ivica Stančić pesmom „Tamo daleko gde cveta limun žut“ inače istaknuti vokalni solista Radio-televizije Srbije, potom su se na sceni smenjivali laureati koji svoje oduševljenje nisu krili. 

[caption id="attachment_219461" align="alignnone" width="997"]Prestižna nagrada Radošu Petroviću za humanitarni rad! (FOTO) Foto: Privatna arhiva[/caption]

Uvodne reči voditelja: „Iako je profesionalno ostvaren kao lider s vizijom u okviru graditeljstva, njegovo veliko i humano srce nas vodi na jug Srbije u kolevku srpstva, gde je mnogo puta nesebično pomagao svom narodu ...“ podstakle su prisutnu publiku da ogromnim i dugotrajnim aplauzom pozdravi gospodina Radoša Petrovića iz Kosovske Mitrovice koji je emotivnim i konciznim govorom o ličnom stvaralaštvu i humanitarnom radu na Kosovu i Metohiji, najpre uputio poruku da je važno ne gubiti nadu u čovečnost, te zamolio auditorijum da se zajednički više pomaže srpskom narodu, jer kako kaže, Gospod će dobrim vratiti. Ovo priznanje dakako donosi podstrek gospodinu Petroviću da nastavi u širenju humanitarnih aktivnosti ali i predstavlja potvrdu da je na pravom putu.

[caption id="attachment_219463" align="alignnone" width="994"]Prestižna nagrada Radošu Petroviću za humanitarni rad! (FOTO) Foto: Privatna arhiva[/caption]

Tako je Petrović u minulom periodu donirao pomoć fondu Raško-prizrenske eparhije, potom učestvovao u izgradnji crkvene trpezarije i sale crkvene Opštine Kosovska Mitrovica, pružao nesebičan doprinos u obnovi manastira Svete Petke nadomak Leposavića ali i učestvovao u izgradnji dnevnog centra za decu s posebnim potrebama na Kosmetu. Dobitnik je značajnih priznanja za humanost i donaciju od kojih je poslednje od Zdravstvenog centra Kosovska Mitrovica za izuzetan doprinos ovom centru u borbi protiv svetske pandemije Covid-19. 

[caption id="attachment_219462" align="alignnone" width="538"]Prestižna nagrada Radošu Petroviću za humanitarni rad! (FOTO) Foto: Privatna arhiva[/caption]

Ovim priznanjem se mogu pohvaliti brojne zvezde srpske javne scene ali i ovogodišnji laureati: Andrej Šepetkovski glumac i umetnički direktor Beogradskog dramskog pozorišta, Iva Štrljić glumica, Milica Milša glumica, Milan Kalinić voditelj, Marijana Mičić glumica i novinarka, TV serija „Tate“ i „Igra sudbine“ , Andrija Jorgić direktor časopisa „Borba“ koji je obeležio 99 godina postojanja, Božica Velousis novinarka, Igor Starović pevač kultne muzičke grupe „Divlji kesten“, Silvana Tošić novinarka i mnogi drugi predstavnici medija. 

Foto: Privatna arhiva

Izvor: PRessSerbia

#BalkanAward #PriznanjeZaHumanitarniRad #RadošPetrović #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар