уторак, 23. јун 2020.

RECEPT DANA: Piletina na italijanski način!

Napravite ukusnu piletinu na italijanski način!






Sastojci:

- 2 jajeta
- 3 čena belog luka
- So
- 100 g prezli
- 50 g parmezana
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 500 g pilećih grudi

Za sos:

- 1 crni luk

- 2 čena belog luka
- 3 kašičice paradajz pirea
- So, biber
- Malo šećera
- 1 kašičica italijanske mešavine začina

Priprema:
Umutite jaja, pa dodajte beli luk, peršun i so. Meso uvaljajte u marinadu i ostavite 15-30 minuta. Spremite smesu za pohavanje. Pomešajte prezle, beli luk u prahu i parmezan. Uvaljajte meso u poh. Zatim pržite na masti, dok ne dobiju žutu boju, odnosno dok ne budu gotove. Stavite gotovo meso u vatrostalnu posudu. Napravite sos tako što ćete izdinstati luk, zatim dodajte beli luk, paradajz pire, so, biber i malo na vrh kašike šećera. Kratko dinstajte, pa dodajte italijansku mešavinu začina. Sipajte sos preko mesa, pa stavite preko komade mocarele. Pecite u rerni na 250 stepeni nekih 15 minuta ili dok se mocarela ne istopi.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Informer

#PiletinaNaItalijanskiNačin #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар