понедељак, 30. септембар 2019.

Recept dana: Piletina sa jabukama i karijem

Probajte ovaj nesvakidašnji recept, oduševiće vas!






Sprema se lako i brzo, a kada jednom probate ovo jelo, spremaćete ga opet!

Sastojci:


Tri kašike putera (ili margarina)

Dve manje glavice crnog luka

Dve manje jabuke

Tri kašike brašna

Kašika karija u prahu

Dvoje pileće grudi (otkoštati i iseći na filete)

250 mililitara pilećeg bujona

250 mililitara mleka

So i biber po ukusu

Priprema:


Zagrejte rernu na 175 stepeni.

U dubnji tiganj stavite puter ili margarin da se rastopi, dodajte iseckan luk i jabuke iseckane na kockice. Kratko propržite, dodajte kari i pržite još oko minut na vatri srednje jačine. Dodajte brašno, ostavite da se krčka oko minut, pa dodajte bujon i mleko i dobro izmešajte.

Meso isečeno na filete posolite i stavite bibera po ukusu, pa poređajte u podmazan pleh. Odozgo nalijte sos sa karijem i jabukama i pecite 45-50 minuta.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Mondo

#BRZIRUČAK #PiletinaSaJabukamaIKarijem #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #PRessSerbia

Dnevni horoskop za 1. oktobar: Ruka koja daje uvek je iznad one koja prima!

Ovo je vaš dnevni horoskop za 1. oktobar 2019. godine.






Dnevni horoskop:

OVAN

Nepovoljan je dan za početak novog posla ili za bilo kakve promene. Potrudite se da budete fokusirani na stare zadatke. Ukoliko ste u braku nećete imati dobro slaganje sa partnerom. Probava vam je veoma osetljiva.

BIK

Moguće je da ćete na poslu imati komplikacije koje će nepovoljno uticati na razvoj daljeg toka događaja. Možete da očekujete zanimljiva dešavanja sa osobom koja vam se dopada. Povoljan je dan. Problemi sa grlom.

BLIZANCI

Pred vama su neki manji problemi u komunikaciji sa poslovnim okruženjem. Možete da očekujete nepovoljan dan. Moguće je da imate utisak da partner prebrzo menja raspoloženja. Povedite računa o ishrani.

RAK

Moguće je da ćete biti razočarani okolnostima na poslovnom polju jer dosta toga ne ide kako ste očekivali. Skloni ste razdražljivom ponašanju i lako ulazite u nove svađe i rasprave sa osobom koju volite. Problemi sa glavoboljom.

LAV

Očekuje vas suočavanje i okršaj sa nadređenima ili neke veće prepirke na poslu. Današnji dan vam nije povoljan. Vreme je da okrenete novi list i da počnete iznova kada je u pitanju ljubav. Mogući su problemi sa nervozom.

DEVICA

Na poslovnom planu niste opterećeni okolnostima u kojima se nalazite, imate utisak da će se sve rešiti. Niste zainteresovani za udvarača koji postaje prilično uporan. Moguće je da vam više odgovara samoća. Zdravlje je dobro.

VAGA

Dan nije povoljan za veće promene na polju posla. Moguće je da ćete izgubiti ako se upustite u rizike. Skloni ste tome da reagujete u afektu u kontaktu sa voljenom osobom i zato često započinjete svađe. Respiratorne infekcije.

ŠKORPIJA

Očekuje vas prilika da napravite važne promene na polju posla. Moguće je da će vas neki problemi opterećivati. Osećate se voljeno i uživate kada ste zajedno sa osobom do koje vam je stalo. Preporuka je da izbegavate cigarete.

STRELAC

Za sada možete da očekujete povoljan dan. Imaćete mogućnost da ostvarite pomak na polju posla. Pokušavate da se na ljubavnom polju odlučite za jednu osobu ali imate previše prilika za avanture. Izbegavajte alkohol.

JARAC

Možete da računate na pomoć od strane saradnika. Povoljan je dan da se rešite poslovnih problema iz prošlosti. Ukoliko vam se dopada osoba koju poznajete iz prošlosti sada je moguć neki preokret. Posetite stomatologa radi kontrole.

VODOLIJA

Moguće je da ste u proteklom periodu bili okupirani pogrešnim stvarima i da sada vaše greške polako dolaze na naplatu. Osećate se dobro pored voljene osobe sa kojom imate sasvim stabilan i dobar odnos. Povedite računa u saobraćaju.

RIBE

Očekuju vas problemi koji dolaze iznenada. Važno je da pokažete pragmatičnost i snalažljivost. Više ne osećate istu dozu emocija ka voljenoj osobi i imate utisak da bi veza morala da vam se prekine. Problemi vezani za kičmu.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Stil


#DnevniHoroskop #Horoskop #HoroskopZaDanas #PRessSerbia

Vremenska prognoza za 1. oktobar: I DALJE LETO!

Vremenska prognoza za 1. oktobar: Jutarnja od 10 do 16, najviša do 29 stepeni.






Ujutro umereno do potpuno oblačno, po kotlinam i rečnim dolinama ponegde sa maglom. Tokom dana pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 10 do 16, a najviša od 25 do 29 stepeni.

02.10.2019. Sreda: Pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni. Najniža temperatura od 9 do 16, a najviša od 26 do 30 stepeni. Tokom noći na severozapadu jače naoblačenje s kišom, pljuskovima, grmljavinom i osetnim padom temperature. Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina, verovatoća 90%

03.10.2019. Četvrtak: Pretežno oblačno i osetno hladnije, mestimično sa kišom. Vetar slab i umeren, severozapadni, samo još ujutro i pre podne na istoku i jugu Srbije, južni i jugozapadni. Krajem dana na severu prestanak padavina i delimično razvedravanje. Najniža temperatura od 10 do 15, a najviša od 15 na severozapadu do 24 stepena na istoku i jugu. Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina, količina padavina veća od 20 litara po kvadratnom metru za 12h. Verovatnoća 70%.

04.10.2019. Petak: Umereno oblačno hladnije, na jugu još pre podne ponegde sa kišom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 7 do 11, najviša dnevna od 12 do 16 stepeni.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 05.10.2019. do 09.10.2019.)
Za vikend malo i umereno oblačno i suvo. Početkom naredne nedelje novo naoblačenje sa kišom.
Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/RTS

#PROGNOZA #PrognozaZaBeograd #PrognozaZaSrbiju #VremenskaPrognoza #PRessSerbia

Ovo su današnje NASLOVNE STRANE

Evo o čemu piše srpska štampa u izdanjima za utorak 01.oktobar




 

Ovo su današnje NASLOVNE STRANE Ovo su današnje NASLOVNE STRANE Ovo su današnje NASLOVNE STRANE Ovo su današnje NASLOVNE STRANE Ovo su današnje NASLOVNE STRANE Ovo su današnje NASLOVNE STRANE Ovo su današnje NASLOVNE STRANE Ovo su današnje NASLOVNE STRANE Ovo su današnje NASLOVNE STRANE Ovo su današnje NASLOVNE STRANE

 

 

 

Foto:printscreen

PRessSerbia

#Blic #DanasnjeNovine #DnevneNovine #Dnevnik #Kurir #NajvažnijeVesti #NaslovneStrane #Politika #Prelistavanje #SportskiŽurnal #SrpskiTelegraf #VecernjeNovosti #PRessSerbia

Najbolje destinacije za svako godišnje doba!

Loše vreme lako može da pokvari svako putovanje. Međutim, ako pametno planirate, u svako doba godine možete naći neku „sunčanu“ destinaciju.






 

Ovo je posebno zanimljivo putnicima koji žele da posete zanimljiva mesta, ali u isto vreme da uživaju u prijatnoj klimi. Prijatna klima znači da se temperature vazduha kreću između 21 i 24 stepena Celzijusa, a da je vreme sunčano, što su za većinu putnika idealne vremenske prilike tokom putovanja. Uz blagovremeno planiranje tokom cele godine možete uvek negde otputovati, a izbeći loše vreme.
Proleće

Tokom marta, aprila i maja možete da izbegnete kiše i pljuskove tako što ćete pobeći na Mediteran, kao i u delove Bliskog istoka i Severne Afrike. U martu su TunisEgipat i Izrael mesta gde ćete naći blagu klimu, palmama oivičene plaže i puno sunca, ali i neka od najzanimljivijih istorijskih mesta na planeti. U aprilu LibanTurskaGrčka, Kipar i Italija pružaju sjajnu priliku da uživate u suncu, posećujete očaravajuće lokalitete i da se počastite fantastičnom hranom (naročito morskom) koja je sigurno jedna od najboljih na svetu. U maju je poseta Hrvatskoj ili Španiji odličan izbor kada je sunčano vreme u pitanju.
Leto

Početak leta vas vodi na sever Evrope, dok su juli i avgust, verovali ili ne, sjajno vreme za posetu nekim delovima Afrike. U junu istražujte Portugaliju, Francusku, Švajcarsku i Nemačku ako pokušavate da pobegnete od velikih vrućina. Pored toga, ova mesta su poznata po sjajnim kuhinjama i još boljim vinima. Juli je odlično vreme za posetu mestima kao što su Kenija, Zimbabve i Južna Afrika. Jedno od najzanimljivijih putovanja je odlazak na safari kako biste videli migraciju divljih životinja u to vreme, ali i razgledanje Viktorijinih vodopada i nacionalnog parka Hvange, najvećeg u Zimbabveu. U avgustu možete da posetite istočnoafričko ostrvo Mauricijus, poznato po svojim očaravajućim plažama i bujnoj vegetaciji. Takođe, ovo doba godine je sjajno za posetu drevnim istorijskim i kulturnim znamenitostima Indije ili Butana.
Jesen

Jesen je savršeno vreme za putnike koji žele da istražuju Aziju, Okeaniju i Severnu Ameriku. U septembru se Japan, Kina, Južna Koreja i Mongolija mogu pohvaliti najboljim vremenom ali i brojnim opcijama za smeštaj putnika sa različitim budžetima. Želite urbano putovanje? Tokio ili Peking su odličan izbor. Zanima vas opuštanje? Južna Koreja i Saporo, peti po veličini grad u Japanu su predivna mesta za odmaranje i uživanje u ukusnoj kuhinji. Želite avanturu? Uputite se do Velikog kineskog zida. Jesen na severnoj hemisferi je zapravo proleće na južnoj, tako da je oktobar najbolji mesec za obilazak najlepših gradova Australije. U novembru, dolina Napa i Los Anđeles u Kaliforniji, idealni su za noćni život i obilaske prvoklasnih vinarija. Ostin, Nju Orleans ili Las Vegas, takođe, su odlične opcije za ljude koji su umorni od opalog, žutog lišća i kiša.
Zima

Ko ne želi da pobegne od strašne hladnoće? U decembru možete uživati u karipskom vremenu i božićnoj atmosferi tako što ćete se uputiti na jug Floride, uključujući Orlando i Majami. Za one sa nešto dubljim džepom tu si i Bahami ili Bermudi. U januaru, možete ući u novu godinu posećujući mesta u Južnoj Americi, kada je klima suva i umerenija nego što je u drugim delovima godine. Pešačenje u Andima je privlačno turistima koji dođu u ovaj deo sveta. Takođe, možete uživati u suncu u Gvatemali ili videti užurbane gradove Argentine, Čilea, Perua ili Kolumbije. U februaru, Meksiko i Maroko nude predah od hladnog i vlažnog vremena. Uživanje na plaži uz pacifičku obalu Meksika uvek je dobra opcija za turiste koji pokušavaju da se izbore sa zimom na izmaku, a one koji žele malo više avanture čeka obilazak sukova Marakeša bez preteranog znojenja.

(travelmagazine/pixabay)

#DestinacijeZaSvakoDobaGodine #PressSerbia #PutovanjePoGodišnjimDobima #PRessSerbia

Da li posle VEZE ima PRIJATELJSTVA?! Psiholozi otkrivaju šta je najbolje za vas nakon što ste stavili tačku na ljubav!

Da li je za vas bolje da sa bivšim partnerom prekinete svaki kontakt ili biste možda mogli da ostanete prijatelji?






 

Ukoliko na sebe uzmete “rizik” da sa bivšim partnerom izgradite prijateljski odnos, morate znati da ćete proći barem kroz jednu emotivnu krizu, tokom koje ćete se preispitivati da li je raskid bio dobra odluka.

Nećete odmah biti sposobni da se prebacite u prijateljski odnos i bićete rastrzani između svojih osećanja, što ostavlja prostor da vas ista osoba, ponovo emotivno povredi, samo ovog puta nesvesno.

Psiholozi smatraju da je nakon raskida najbolje rešenje da svako krene na svoju stranu. Ne treba da se rastanete u lošem raspoloženju, ostanite u dobrim odnosima, tako da uvek možete lepo popričati kada se sretnete, ali neka svako od vas ima svoj život.

Tako je jednostavno najbolje za oboje.

(lifepressmagazin/pixabay)

#PressSerbia #PrijateljicaSaBivšim #PrijateljstvoPosleVeze #Raskid #PRessSerbia

Napravite prirodni balzam za usne na bazi pčelinjeg voska i kokosovog ulja!

Hladni i vetroviti dani nam stižu i dobar prirodni balzam za usne nam je svakako neophodan.






 

Koža usana je veoma tanka i osetljiva pa njenoj nezi morate posvetiti posebnu pažnju. Balzam za usne će učiniti da vam usne izgledaju sveže, a vaš osmeh još zavodljiviji.

Prirpodni balzam za usne je svakako mnogo zdraviji izbor u odnosu na kupovne koji su puni štetnih sastojaka. U nastavku pogledajte savršen recept kako da napravite hidratantni prirodni balzam za usne u samo par koraka.

Potrebno vam je:

  • 15 gr pčelinjeg voska,

  • 2 kašičice kokosovog ulja (nerafiniranog),

  • 3 ml bademovog ulja,

  • 4 kapi eteričnog ulja narandže.


Priprema:

Prvo pripremite bočice ili kutijice gde ćete držati balzam za usne. Lepo ih operite i osušite. Potrebno je da imaju poklopac.

U manji lonac sipajte vodu do pola i stavite na laganu vatru. U vatrostalnu posudu dodajte usitnjen pčelinji vosak i kokosovo ulje, pa posudu uronite u lonac sa vodom. Mešajte dok se vosak i kokosovo ulje ne rastope. Nakon toga, dodajte ostale sastojke i mešajte dok se smesa lepo ne sjedini. Pažljivo prelijte u pripremljene bočice ili kutijice. Ostavite da se ohladi, nekih 3 sata, pa onda stavite poklopac.

Pčelinji vosak će hidrirati vaše usne, dodatno ih nahraniti i dati im prirodni sjaj. Kokosovo ulje deluje antivirusno i antibakterijski pa tako i štiti kožu.

(inzena/pixabay)

#Balzam #PressSerbia #PrirodniBalzam #PrirodniBalzamZaUsne #USNE #PRessSerbia

POKVARENA PILETINA PORED BAZENA, NA SVAKOM KORAKU VEŠTAČKE TREPAVICE! Tomić rešio da zavede red u vili

Đorđe Tomić ovog ponedeljka poneo je titulu predsednika vile "Parova", a tom prilikom nije časio časa, već je odmah opomenuo cimerke da bi trebalo da malo više povedu računa o higijeni






Najstrašnije svima palo je to što je Maji skrenuo pažnju da prestane da maže maslac prstima, a onda je prešao na ostatak i izjavio da ne bacaju svuda veštačke trepavice.

"Pošto je neko ostavio pokvarenu piletinu pored bazena, zato nema mesa! Ko ne bude hteo da radi, ići će u izolaciju!" besneo je Tomić.

Izvor: Kurir

 

#ĐorđeTomić #Parovi #RijalitiŠou #PRessSerbia

Ne prilazim muškarcima: Ono na sceni je jedno... inače sam jako stidljiva!

Pevačica otkrila da ne zna da priđe mladiću, ali i da se postidi kada njoj priđu





Pevačica Katarina Živković progovorila je o svom privatnom životu, pa i kako se ponaša kada se kamere ugase.


"U poslednje vreme ne nosim haljine, uglavnom farmerke i majice nosim. Mislim da mi super stoji mala, crna haljina. Privatno se ne šminkam, ne nosim štikle, trudim se da budem što opuštenija. Kao mlađa sam htela stalno da budem sređena, a s godinama sam shvatila da to nije bitno", rekla je Katarina, a onda priznala kakva je kada su u pitanju muškarci:

"Nisam u fazonu da prilazim, u principu sam jako stidljiva, ne znam da dam "zeleno svetlo". Ono na sceni je jedno, a privatno sam druga Katarina", rekla je pevačica u "Premijeri".

Izvor: Mondo

#KatarinaZivkovic #Muškarci #Pevacica #PRessSerbia

MILICA TODOROVIĆ ZACRTALA DA SE POMIRI SA BRATOM SAŠE KOVAČEVIĆA!

Otkako je Milica Todorović stavila tačku na vezu sa koreografom Milošem Paunovićem, pevačica na sve načine pokušava da se vrati bivšem dečku Radetu Kovačeviću






Naime, Milica već nekoliko nedelja svakodnevno zove brata pop pevača Saše Kovačevića i moli ga da se pomire. S druge strane, Rade na sve načine pokušava da joj učtivo objasni da nema nameru da se miri njom jer je vezi sa drugom devojkom, ali čini se da pevačici ne smeta.

Naprotiv, kako saznajemo, Todorovićeva je zacrtala da ponovo bude sa Radetom, a spremna je i čak da se preseli blizu njega kako bi ga svakodnevno vidala. Milica je zacrtala da mora da se pomiri sa Radetom jer je sa njim bila najsrećnija. On joj je bio prva prava ljubav, prvi dečko sa kojim je živela i, na neki način, još uvek ga nije prebolela kaže na početku razgovora za Alo!" izvor blizak pevačici- objašnjava da Milica već nekoliko dana bombarduje Kovačevića pozivima i porukama.

"U stanju je da ga zove po deset puta dnevno i da ga smara raznim pitanjima. Cim je raskinula s dečkom, Radeta je zvala da ga pita za savet kako da se ponaša u javnosti, šta da priča, kako da se oblači... U prvi mah, njihovi razgovori delovali su bezazleno,sve do trenutka dok Milica nije počela da priča o njihovoj nekadašnjoj vezi", kaže izvor i objašnjava da Rade nema nameru da se miri sa bivšom devojkom.

"Nakon raskida sa Milicom, Rade je nastavio dalje i sada je u ozbiljnoj vezi. U Milici vidi samo dobrog prijatelja i nema nameru da se vraća na staro. Međutim, Milica namerava da se preseli u isti deo grada gde živi Rade kako bi mu bila bliže. Međutim, njemu se ta ideja nimalo ne svida priča naš izvor i objašnjava da se Kovačević požalio prijateljima da ne može da diše od Milice".

"Kada je čuo šta Milica planira, Rade tu ideju nije dobro prihvatio. Rekao je svojim najbližim prijateljima da mu neće smetati ako se Milica preseli u njegov kraj, pod uslovom da to bude što dalje od zgrade u kojoj uo živi jer nema nameru da je vida svaki dan kaže naš izvor", dok je Milica potvrdila naša saznanja.

"Tačno je da se Rade i ja sada čujemo više nego radnije, jer smo ostali dobri prijatelji rekla je ona", dok je njen dečko.

Izvor: Kurir

#MilicaTodorovic #Pomirenje #RadeKovačević #PRessSerbia

Povlače se lekovi "ranisan" i "ranitidin"

LEKOVI za želudac "ranitidin" i "ranisan", povlače se sa tržišta zbog supstance može da bude kancerogena.






 

LEKOVI za želudac "ranitidin" i "ranisan", povlače se sa tržišta u Srbiji, ali i u drugim zemljama po preporuci Evropske agencije za lekove-EMA, zbog sumnje u nesispravnost aktivne supstance ranitidin, proizvođača Saraca Laboratories Ltd. Proverama u Evropi ustanovljeno je da ova supstanca sadrži N-nitrozodimetilamin (NDMA), koji može da bude kancerogen.

Dva proizvođača -"Hemofarm" i "Aktavis", obavestili su Agenciju za lekove i medicinska sredstva Srbije da dobrovoljno povlače sa tršišta lekove koji sadrže ranitidin. Obe fatmaceutske kuće kao razlog su navele sumnju u kvalitet aktivne supstance, proizvođača Saraca Laboratories, koji pogone ima u Indiji.

Na štetnost ovih lekova posebno kad se uzimaju "na svoju ruku", lekari su i ranije upozoravali zbog mogućih neželjenih efekata.

Sada je Evropska agencija za lekove (EMA), na zahtev Evropske komisije započela proveru lekova koji sadrže aktivnu supstancu ranitidin, nakon što su ispitivanja pokazala da neki od lekova sa aktivnom supstancom ranitidin sadrže nečistoću NDMA. EMA će, kako se navodi iz ove agencije, proučiti podatke kako bi procenila da li su bolesnici koji koriste ranitidin pod bilo kakvim rizikom od NDMA i obavestiće javnost čim informacije budu dostupne.

Ovi lekovi povlače se i sa tržišta BiH. Uvoznici su povukli 57 serija lkova "ranitidin" i "ranisan" koji su bili na tržištu u Crnoj Gori.

 

Foto: PRessSerbia/Ilustracija

PRessSerbia

 

#Aktivis #Ema #Hemofarm #Kancer #Lekovi #Ranisan #Ranitidin #ŠtetnostLeka #PRessSerbia

Još uvek nemate sportski grudnjak? Ovo su razlozi zbog kojih treba da ga kupite!


Da li ste se ikad zapitale zašto sportistkinje biraju sportski donji veš i zbog čega je potreban i onima koje se sportom bave samo u slobodno vreme i rekreativno?






Jednostavno – u njemu se lakše mogu dostići postavljeni ciljevi, vežbanje je prijatnije, na čemu će vam biti zahvalno i telo. Dakle, zašto birati aktivan donji veš?

Lisca sportski grudnjak sa penastim korpicama bez žice Energy“ uvek prava podrška
Prilikom svakog skoka poskoče i grudi, a njihovu težinu nose tkivo i koža. Česta opterećenja neodgovarajućom opremom mogu biti bolna, a grudi se i brže opuste. Sportski donji veš oblikovan je tako da grudima osigurava optimalnu potporu i tokom intenzivnijeg kretanja.

Još uvek nemate sportski grudnjak? Ovo su razlozi zbog kojih treba da ga kupite!

Lisca sportska majica sa kratkim rukavima „Energy“ odvaja vlagu i diše sa vama
Tokom intenzivnog kretanja znojimo se. Aktivan donji veš pomaže nam da regulišeno telesnu temperaturu i odvaja vlagu. Kombinacija mikrovlakana i mreže osigurava maksimalnu prozračnost i prijatan osećaj na koži.

Još uvek nemate sportski grudnjak? Ovo su razlozi zbog kojih treba da ga kupite!
Lisca sportske brazilke „Energy“ i udobne i trendi

Novi modeli, najmoderniji materijali i trendovi koji sportske komade uključuju u najrazličitije kombinacije, garantuju da ćete se u aktivnom donjem vešu osećati odlično – samouvereno, udobno i u trendu. Brazil gaćice su moderne i praktične – ne smetaju tokom sportskih aktivnosti, a ujedno ne ostavljaju tragove pod pripijenim sportskim pantalonama.



Foto: Promo

Izvor: PRessSerbia



#DonjiVes #Energy #Lisca #SportskiGrudnjak #Udobnost #PRessSerbia

Dušan Savić pobednik na IV memorijalnom kupu “Miki Martinović”

Reprezentativac Srbije u bodibildingu Dušan Savić (29) iz Prokuplja osvojio je prvo mesto na IV memorijalnom kupu “Miki Martinović” u Vrnjačkoj Banji






Dušan Savić je u kategoriji seniora do 90 kilograma ubedljivo pobedio, i svoje protivnike zasenio impozantnom mišićnom masom i brutalnom mišićnom definicijom.

Dušan Savić pobednik na IV memorijalnom kupu “Miki Martinović”

Time je nagovestio da će imati veoma uspešnu jesenju sezonu u bodibildingu.

Sledećeg vikenda će se održati veliki međunarodni spektakl u Jagodini koji nosi naziv “Who is the King”, a samo dan nakon Jagodina opena sledi memorijalni turnir “Novica Pauljičić” u Boru.

Podsećanja radi, Savić je višestruki državni šampion u svim federacijama u bodibildingu i benčpresu. Drugi je na Balkanu, treći u Evropi i peti u svetu.

To ga ujedno čini jedinstvenim sportistom na ovim prostorima koji se veoma uspešno takmiči u dva sporta, bodibildingu i powerliftingu.

“Osećaj je neverovatan pogotovo što sam uspeo da osvojim titulu u poluteškoj kategoriji, to je meni prva pobeda u kategoriji do 90kg, jer sam do sada nepobeđen u kategoriji do 80kg.

Sledećeg vikenda imam dva takmičenja na kojima ću probati da trijumfujem.”

“U poslednje vreme aktivno se bavim i trenerskim poslom jer sam i licencirani fitness trener i dosta sam posvećen klijentima.

Jako je popularna online saradnja preko interneta, gde me svi zainteresovani polaznici mogu kontaktirati putem Instagram naloga: dusan.savic990”.

Dušan iza sebe ima 38 takmičenja i 36 osvojenih medalja, od kojih 20 zlatnih, 8 srebrnih i 8 broznanih.

Za sebe kaže da sve što počne da radi, radi da bi bio najbolji, odnosno broj 1, jer jako ozbiljno shvata svoju karijeru. Uz to, dodaje da je "za uspeh potrebno imati jasnu viziju šta želite od sebe”. kaže Dušan

#Bodibilding #DušanSavić #MemorijalniKup #PRessSerbia

TRESE SE DOMAĆA ESTRADA! Edita Aradinović pozvana na razgovor u policiju zbog BOMBAŠKOG NAPADA na Bežanijskoj kosi?

Oglasili se i vlasnici studija.












Filip Miletić i Miloš Roganović su nakon ovog incidenta saslušani u policiji, a tom prilikom naveli su da je Edita Aradinović jedina pevačica sa kojom nisu u dobrim odnosima.

Filip i Miloš su prilikom davanja izjave u policiji upitani da li postoji neko sa kim nisu u dobrim odnosima.

Oni su naveli da ni sa kim od saradnika nisu u sukobu, osim sa pevačicom Editom Aradinović.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=l-WQggkgrv8&feature=youtu.be&fbclid=IwAR211Nwl5dHnMziWRhjcbM3gSjQuZ-TiiDI-pXY6Q4N4F2DA2tl9AkvblB8[/embed]




Policija će navodno zbog toga uskoro kontaktirati Editu Aradinović i pozvati je na saslušanje.

Podsetimo, kada je bačena bomba na studio producentske kuće FM Play pričinjena je velika materijalna šteta, ali srećom niko nije povređen.

- To je ono najvažnije. Pričinjena je velika materijalna šteta, oprema je uništena. Policija će utvrditi šta i kako, ne želimo ništa da nagađamo. Nadamo se da je možda neka greška, ovde ima više muzičkih studija. Kad se ovako nešto desi to obično ima veze sa kriminalom, ali mi nismo iz te priče, nemamo veze sa takvim ljudima. Za nas je ovo šokantna stvar. Povezivanje naših imena sa ovakvim događajem boli, ne spadamo u tu kategoriju. Nikada nam niko nije pretio, a nemamo informacije da je nečeg sličnog bilo u kraju - rekli su Filip i Miloš nakon incidenta.

Foto: Instagram

Izvor: PRessSerbia/Ekskluzivno



#EditaAradinovic #FilipMiletic #FmPlay #MilosRoganovic #PRessSerbia

OVO JE FAMILIJA SORAJE VUČELIĆ! Njih nikada nije pokazala u javnosti!

Život Soraje Vučelić je obavijen velom misterije, a posebno u proteklih godinu dana kada samo sporadične informacije o starleti dolaze do medija






Iako se na sve strane pričalo i pisalo o njenoj veridbi sa ruskim tajkunom, ona je tek nedavno priznala da uopšte nema dečka.

Upravo zbog toga je mnoge iznenadila privatna fotografija koju je Soraja objavila, budući da se na njoj nalaze članovi njene porodice.

– Bake i rođaci – kratko je poručila Vučelićeva uz ovaj prizor, čime je izazvala lavinu komentara svojih pratilaca.

[caption id="attachment_153243" align="alignnone" width="342"]OVO JE FAMILIJA SORAJE VUČELIĆ! Njih nikada nije pokazala u javnosti! Foto: Printscreen/Instagram[/caption]

Izvor: Svet

#Porodica #SorajaVucelic #PRessSerbia

Buba Koreli ne brine za presudu: Nastupao i provodio se u Beogradu

Amar Hodžić, poznatiji kao Buba Koreli, nastupao je sinoć u Beogradu, prvi put nakon što ga je sud proglasio krivim za trgovinu narkoticima i osudio na godinu zatvora.






Buba Koreli je zajedno sa Džala Bratom nastupao na jednom splavu u Beogradu, a o svom boravku i nastupu u glavnom gradu pohvalio se na društvenoj mreži Instagram, gde je objavljivao storije sa nastupa, ali i snimke vožnje autom ulicama Beograda.

Na nekoliko video-snimaka, koje je postavio na svoj profil, vidi se atmosfera sa sinoćnjeg nastupa, na koji su došle neke od njegovih kolega kako bi ga podržale.

Buba je pre Beograda nastupao na hrvatskom primorju, ali i uživao u Poreču šetnjom uz more, odajući utisak da preterano ne mari za presudu i moguću zatvorsku kaznu.

Izvor: B92

 

 

#BubaKoreli #Presuda #ZATVOR #PRessSerbia

SLAVLJENICA IZBACILA BATAK I GRUDI, PA ZABLISTALA: Tina Ivanović napunila 45 godina, a SVI pričaju o BOJI KARMINA!

Tina Ivanović pre dva dana proslavila je rođendan, a pevačica je blistala u mini haljini sa dubokim dekolteom. Međutim, pažnju je ipak svima privukao karmin






Naime, Radmila je na usnama imala ruž ljubičaste boje, koji se savršeno uklopio sa balonima kojima se pevačica okružila. Iza nje su bili ukrasni detalji, čime je slavljenički momenat verno dočarala pratiocima.

Ona se izvinila što nije stigla ranije da se zahvali svima, ali onda je od srca svoje misli sročila u tekst na Instagramu.

"Dragi moji, nisam stigla svima posebno da vam se zahvalim na rođendanskim željama. Ali, evo jedno veliko hvala i volim vas sve! Hvala vam na svoj ljubavi koju mi dajete i na svakoj želji za rođendan. Ljuubim vas sve", napisala je Ivanovićeva u opisu fotografije.



 










Погледајте ову објаву у апликацији Instagram























 

Објава коју дели Tina Ivanović (@tina_ivanovic_official) дана






Izvor: Kurir

 

#Rođendan #TinaIvanović #PRessSerbia

Nova godina u Beogradu sa Cecom!

Svetlana Ceca Ražnatović i Slobodan Radanović imaće zajednički nastup za doček Nove godine






Žurka će se održati u hotelu Majdan, u Beogradu, na adresi Mokroluška 174d, a sve detalje u vezi cena karata i rezervacija ćete uskoro saznati.

#Docek #NovaGodina #SlobaRadanović #SvetlanaCecaRažnatović #PRessSerbia

Zašto je dobro jesti suve šljive?

Istraživanja su pokazala da redovno konzumiranje suvih šljiva može da umanji rizik od raka debelog creva.






 

Naime, suve šljive povoljno deluju na crevnu floru i na taj način smanjuju šanse za razvoj zapaljenja i hroničnih oboljenja u gastrointestinalnom traktu.

Isto tako, zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, ovo voće povećava sitost i smanjuje apetit, te na taj način pomaže u prevenciji gojaznosti, metaboličkog sindroma i dijabetesa.

Budući da sadrže i mineral bor, suve šljive doprinose zdravlju mišićno-koštanog sistema. S tim u vezi, istraživanja su pokazala da suve šljive pomažu i u prevenciji osteoporoze.

Naime, pokazalo se da redovno konzumiranje 10 suvih šljiva dnevno kod žena u postmenopauzi može da dovede do povećanja mineralne koštane gustine, čime se smanjuje rizik od preloma kostiju.

(doktor.rs/pixabay)

#PressSerbia #Šljive #SuveŠljive #PRessSerbia

DALILA OTVORILA KARTE: Progovorila o Sukiju i Ivi, ZAPREPASTILA sve!

Dalila Dragojević je prethodne noći noći iznela svoj stav o intimnoj ispovesti Ive Grgurić, gde je, između ostalog priznala da poznaje Suada Keserović Sukija koji joj je  poklonio nove zube u iznosu od 12.000 evra.






Kako je poznato da ga i Dalila Dragojević dobro poznaje, sedma sila je u emisiji ,"Pitanja novinara" iskoristila priliku da je upita sve o njihovom odnosu, ali i šta joj je on rekao o Ivi pre nego što su postali učesnici Zadruge 3.


- Čuli smo večeras svašta nešto o čoveku koji se zove Suki. Koji je tvoj stav? Poznato je da ga dobro poznaješ i da ste se družili.


- Postoji jedna učesnica koja je sa njim bila u vezi. Sticajem okolnosti, imali smo neke svađe. Ja sam bila u Sarajevu i tamo je bio organizovan parti gde su dolazili svi i prišao mi je taj dečko i pitao me da li sam ja Dalila. Zapamtila sam da se zove Suki, nisam ga nikad videla, sve dok nas nije pozdravljao. Javljao se, pozivao nas da dođemo kod njega u Rijeku. Dejan i ja nikad nismo otišli tamo. Sticajem okolnosti, on je preneo priču jednoj osobi koja je nama rekla to za Ivu. To je sve što ja znam o njemu. On je rekao toj osobi da ako bude ušla ta devojka od imenom Iva i ako nas bude napadala, da imamo neki kontra udarac da je imala dečka u kolicima i da se videla posle sa njim i da joj je uradio zube 12.000 evra. On sticajem okolnosti ima neke razloge zbog kojih ne može da dođe u Srbiju - rekla je Dalila.

Kako je ovo izgledalo, pogledajte u nastavku.

[embed]https://youtu.be/3-xDy4TFOMM[/embed]

Foto: Printscreen

Izvor: PRessSerbia/Srbija Danas




#DalilaDragojević #IvaGrgurić #ŠokPriznanje #PRessSerbia

Šta sve ne sme da jede beba mlađa od godinu dana

Pogledajte spisak namirnica koje mogu biti opasne za vašu bebu.






Jedna od glavnih prekretnica za roditelje je trenutak kad beba počne da jede čvrstu hranu. Ipak, jeste li svesni svih opasnosti koje to nosi?

Deci treba dopustiti da istražuju hranu, ali pritom treba imati na umu da postoje namirnice koje treba izbegavati dok dete ne napuni barem godinu dana.

Med

Med treba izbegavati zato što može razviti botulizam. Botulizam je retka, ali teška bolest, koju uzrokuje anaerobna bakterija Clostridium botulinum, koja stvara spore i toksični otrov, a posledice za bebu mlađu od godine dana su ozbiljne.

Puter od kikirikija

Ovaj proizvod može izazvati ozbiljne alergijske reakcije. Osim alergija, puter od kikirikija je izrazito opasan, zato što je to gusta lepljiva stvar koja može izazvati gušenje.

So

Bebe ne treba da jedu slanu hranu. Bubrezi jednogodišnjeg deteta nisu dovoljno razvijeni da bi mogli da se nose sa velikim količinama natrijuma, pa je važno izbegavanje dodavanja soli. Takođe, treba imati na pameti da sva prerađena hrana u sebi već sadrži određene količine soli, pa to treba izbegavati.

Grožđe

Grožđe je inače dobra grickalica za vaše mališane, ali tek kada postanu malo stariji. Čak i ako grožđe prerežete na pola, ono predstavlja rizik za bebe jer se njime mogu lako ugušiti. Ovo se odnosi i na grožđice, tako da je ovu grickalicu potrebno izbegavati.

Čokolada

Svaka beba bi volela da dobije komadić čokolade. Iako mislite da to nije loša ideja, setite se da u čokoladi ima kofeina i mleka, što je deci mlađoj od godinu dana teško da prevare.

Sveža šargarepa

Kao i grožđe, veličina i krutost sirove šargarepe veliki je rizik od gušenja za malu decu. Najsigurniji način za konzumiranje šargarepe jeste kuvanje.

Kokice

Iako je to hrskava, ukusna i može biti zdrava grickalica, postoji ozbiljna opasnost od gušenja. Nikada nemojte davati kokice deci koja su mlađa od godinu dana.

Tvrde bombone

Bombone, uključujući lizalice, najbolje je odgađati dok dete ne bude dovoljno staro za pranje zuba.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Yumama

#Bebe #HranaZaBebe #MamaIBeba #Roditeljstvo #PRessSerbia

Četiri jeftina rešenja protiv grube i žute kože stopala


Leto je prošlo, a stopala su ostala suva, gruba i žuta? Učinite da ponovo budu lepa i meka na dodir pomoću ovih jednostavnih trikova!









Ispucale pete i pocrneli tabani česta su pojava tokom vrućih i suvih meseci. Obuća koju nosimo često uzrokojuje crnjenje ili ispucalost tabana. Na tržištu se može naći mnogo proizvoda koje hidriraju suva stopala, ali postoje i vrlo delotvorni proizvodi koje imate u svojoj kuhinji ili kupatilu

1. PENA ZA BRIJANJE
Nanesite veću količinu pene za brijanje na stopala. U većoj posudi pomešajte jednaku količinu vodice za ispiranje usta i toplu vodu i dobro natopite peškir. Dok su stopala još napenjena omotajte ih peškirom i ostavite da odstoji oko pola sata.
Istim peškirom lagano trljajte stopala skidajući penu. To će ukloniti grubu i suvu kožu, a stopala će postati glatka i meka. Na kraju tretmana nanesite kremu za stopala za dodatnu hidrataciju.

2. BILJNO ILI MASLINOVO ULJE
Ovo je još jedna vrlo delotvorna metoda, a sve što vam treba jeste malo maslinovog, biljnog ili kokosovog ulja. Prstima nanesite ulje na stopala i dobro izmasirajte, lagano trljajući kritična mesta.

Radite li to uveče, nakon što ste utlrljali ulje navucite nekoliko čistih pamučnih čarapa i ostavite preko noći. Kada se probudite stopala će vam biti meka i hidrirana, a ružna ispucala koža će nestati. Ovu metodu možete da koristite nekoliko puta nedeljno ukoliko su vam stopala jako suva, a pete ispucale.

3. VAZELIN
Vazelin je još jedno odlično sredstvo protiv ispucalih i pocrnelih stopala. Samo ga nanesite po celim tabanima i obucite čiste pamućne čarape za spavanje.

Ukoliko to radite tokom dana, ostavite čarape sve dok vam stopala potpuno ne upiju vazelin i ne postanu glatka i meka.

4. KUPKA OD SOLI
Topla kupka od soli odličan je recept za lečenje ispucalih peta. U toplu vodu dodajte šaku soli, dobro pomešajte i uronite stopala na petnaest minuta.

Dobro osušite stopala i nanesite deblji sloj kreme ili vazelina, pa obucite čiste pamučne čarape. Nakon nekoliko sati stopala će upiti kremu, a rezultat znate- dobićete negovana stopala za pokazivanje.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Prva.rs



#GrubaKoža #NegaKoze #PenaZaBrijanje #STOPALA #Vazelin #PRessSerbia

NEDELJNI HOROSKOP: HOROSKOP ZA 30. SEPTEMBAR 2019. - 07. OKTOBAR 2019.

Ovo je vaš nedeljni horoskop za period od 30. septembra do 7. oktobra. 






Nedeljni horoskop:

Ovan

Neko vam daje korisne informacije i na takav način vam pomaže da pravilnije procenjujete različite poslovne mogućnosti koje imate na raspolaganju. Jasno vam je da zajednički dogovori predstavljaju pozitivan pomak u rešavanju važnih poslovnih ili privatnih interesa. Slobodno izrazite neka svoja potisnuta osećanja ili namere. Učinite neki poseban gest pažnje prema svom partneru i u prilog zajedničkoj sreći koju treba negovati.

 

Bik

Sada je pravi trenutak da napravite rekapitulaciju svih poslovnih uloga koje ste imali u prethodnom periodu i da nastupite sa novim rešenjima. Postoje poslovi koji će vam doneti značajnu finansijsku dobit i ne treba da ih zanemarujete. Najbolje je da se u nekim osetljivim situacijama oslonite na podršku bliskih prijatelja. Čini vam se da partner nema dovoljno volje i razumevanja za neke vaše potrebe. Ipak, nemojte žuriti sa kritikovanjem i ishitrenim zaključcima.

 

Blizanci

Savesno ispunjavate svoj deo obaveza i delujete vrlo ažurno prilikom ispunjavanja raznih dogovora koje imate sa saradnicima. Realno zasnivate sve svoje odluke i nema razloga da neko utiče na vašu profesionalnu nesigurnost. U odnosu sa partnerom, nema potrebe da uporno ponavljate situacije koje ne donose željeni efekat.

 

Rak

Neko vam daje korisne sugestije koje lako možete da primenite prilikom rešavanja ozbiljnih pitanja. Potrudite se da pravilno dozirate svoj stvaralački impuls sa zajedničkim interesima, kako biste na najbolji način uskladili razlike koje postoje u mišljenju ili iskustvu. Trenutno prispitujete svoj odnos sa bliskom osobom u želji da se što bolje razumete. Imate utisak da vam partner uskraćuje određene informacije iz vama potpuno nepoznatih razloga.

 

Lav

Potrebno je da se rasteretite od dodatnih obaveza, ali nemate dovoljno energije da se angažujete na više strana istovremeno. U dostojanstvenom stilu i bez suvišnih pitanja prihvatite sve korisne sugestije ili reči kritike koje vam upućuju bliski saradnici. Želeli biste da uspostavite bolju kontrolu nad novim događajima u ljubavnom životu, međutim ništa značajno ne možete da učinite bez prethodnog dogovora sa svojim partnerom.

 

Devica

Prolazite kroz različite faze stvaralačkog raspoloženja i mogućnosti, ali imate dobru volju da sve započete poslove privedete kraju. Važno je da sačuvate koncentraciju i da racionalno koristite svoju energiju, kako se ne bi udaljavali od osnovnih interesa ili ciljeva. Prija vam nečija pažnja i postupci koji vas inspirišu na nova emotivna maštanja. U društvu dragih osoba možete da uživate na razne načine. Sada je trenutak da uveličate neke privatne događje.

 

Vaga

Oslanjate se na svoje pregovaračke manire, jer da bez dobre pripreme, plana ili procene nema ni značajnog poslovnog uspeha. Potrebno je da se usaglašavate sa svojim saradnicima oko uvažavanja različitih interesa, kako bi svi oko vas osetili moralnu i materijalnu satisfakciju. Pažnja i razmevanje koje dobijate u krugu svoje porodice deluju vrlo podsticajno. Potrudite se da obradujete sve bliske osobe na neki neuobičajeni način.

 

Škorpion

Umete da procenite povoljnu situaciju na poslovnoj sceni i da osmislite dobar nastup ili redosled poteza pred saradnicima. Obratite pažnju na razne mogućnost partnerskog udruživanja koje imate. Važno je da prihvatite poslove za koje imate dovoljno znanja ili iskustva. U ljubavnom životu ne možete da ostanete ravnodučni na nečiji uticaj ili postupke, lagano gubite emotivnu kontrolu. Ipak, sve ide ka pozitivnom raspletu. Pokažite da imate više poverenja u partnera.

 

Strelac

Delujete zabrinuto zbog novih događaja na poslovnoj sceni koji mogu da vas uspore u sprovođenju važnih planova koje imate. Ali, uz dodatnu upornost pokazaće se da imate vrlo efikasna rešenja i da okolina izuzetno uvažava vaše rezultate. U događajim iz privatnog života, nemojte dozvoliti da se o vama šire loši glasovi ili da neko o vama plasira pogrešne priče. Svoje male slabosti pokažite samo pred porodicom i bliskom osobom.

 

Jarac

Potrebno je da osmislite dobar plan i da ostanete dosledni u svakoj fazi sprovođenja, posebno kada se nalazite pred saradnicima kada vas osporavaju. Nakon dužeg poslovnog ubeđivanja situacija će se promeniti u vašu korist, ali moraćete da ostanete uporni i dosledni. Preplavljeni ste različitim mislima i emocijama, tako da pažljivo odmeravate dobru priliku u kojoj možete da izrazite sve svoje ranovrsne želje. Partner vas iskreno podržava i podstiče na aktivnu ulogu.

 

Vodolija

Ulazete veliki napor da ostvarite pozitivne rezultate u svom profesionalnom izražavanju, ali postoje izenenadne situacije koje remete vaše planove i poslovnu koncepciju. Potrebno je da se rasteretite od dodatnih obaveza, nemate dovoljno energije da se angažujete na više strana istovremeno. Skloni ste čestim promenama emotivnog raspoloženja, naročito u situacijama kada partner deluje odsutno ili nezainteresovano za vaše ideje. Priželjkujete više nežnosti.

 

Ribe

Prihvatili ste previše obaveza koje polako počinju da vas zamaraju i sada trežite instant rešenja kako biste mogli više da se posvetite nekim omiljenim temama. Ako vam je stalo da sačuvate svoj dobar ugled ili uticaj koji imate, udružite interese sa pouzdanim saradnicima. Iskustvo vas opominje da napravite emotivnu distancu u odnosu na neke sumnjive osobe ili situacije. Oslonite se na svoju intuiciju, dobar osećaj vas neće izneveriti.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Astrolook

#Astrologija #DnevniHoroskop #Horoskop #PRessSerbia

DIJETA: Svakog dana po jedna vrsta namirnice


Ovaj režim ishrane zahteva veliku disciplinu i upornost; Tokom šest dana predviđena je jednolična ishrana, koja će omogućiti da "varate" organizam, koji će početi da koristi sopstvene masne rezerve









#Dijeta #Hrana #Ishrana #Namirnice #PRessSerbia

Marko Louis novim singlom "Ninana" najavljuje treći serijal REGIONALNE TURNEJE! (VIDEO)

Talentovani muzičar Marko Louis novim singlom "Ninana" najavljuje treći serijal regionalne turneje pod nazivom "Beskraj Tour by Barcaffe" gde će, za sad, posetiti devet gradova.






Pored novog singla Marko nas je takođe počastio  koncertim snimkom "Marko Louis Espresso Session by Barcaffe" koji je snimljen u intimnom ambijentu Dorćol Platz-a.

Nova pesma "Ninana" najavljuje njegov četvrti studijski album koji će se zvati "Sloboda". Muziku za pesmu "Ninana" potpisuje Marko Louis a aranžman je urađen u saradnji sa Markovim kumom Nikolom Jezdićem. Tekst je napisao Stihomir Klepić, član Sarajevske grupe Helem Nejse sa kojima Marko već nekoliko godina sarađuje i stvara. Spot za novu pesmu je animiran i ilustracije talentovane Katarine Baćević pričaju ovu slatku, na kraju malo tužnu ljubavnu priču. Katarina je režirala i radila ilustraciju ovog spota a Nikola Filipović je bio zadužen za animaciju i montažu. "Ninana je jedna malo drugačija ljubavna priča" kako je Marko Louis objavljuje na socijalnim mrežama i time privlači ljude da odgledaju spot i poslušaju pesmu.



 

Pored nove pesme koju izdaje za izdavačku kuću PGP, Marko Louis objavljuje na Youtube svoj novi koncertni snimak pod nazivom "Marko Louis Espresso Session by Barcaffe" kojim ujedno najavljuje početak svoje Balkanske turneje. Marko je na ovom koncertu predstavio svoje poznate pesme u drugačijem svetlu u akustičnoj izvedbi u intimnom ambijentu uz kafu i kolač.



"Ovaj projekat je jedan od omiljenih koje sam do sada pripremao. Jedinstven je osećaj izvoditi pesme uz veliki bend sa gudačkim sastavom. Pesme su dobile novu dimenziju, a nema ništa lepše kada ti je publika na metar od tebe i osetiš i vidiš svaku emociju." Izjavio je Marko.



Treća sezona regionalne turneje počinje 15.novembra u Banja Luci u Narodnom pozorištu RS i nakon toga sledi prvi koncert u Makedonije 28.novembra u Skoplju u MKC-u. 29.novembra se nastavlja put za Niš u Dom Vojske i poslednji koncert u ovoj godini će se održati u Somboru u Narodnom pozorištu. "Nastavlja se beskrajna turneja i posećujem svake godine više gradova. Mnogo sam srećan da imam mogućnost da delim moju muziku, energiju i emocije sa publikom širom bivše Jugoslavije. Uskoro objavljujemo datume gradove Novi Sad, Sarajevo, Ljubljana, Zagreb i Beograd".

Foto: Bojan Stevanović

Izvor: PRessSerbia

#Ninana #MarkoLouis #NoviSingl #RegionalnaTurneja #PRessSerbia

Male tajne za pravilno sušenje kose: Evo kako da koristite DIFUZER

Saznajte kako da fen postane tajno oružje dobre frizure.











#Difuzer #FenZaKosu #Kosa #NEGAKOSE #PRessSerbia

Danas slavimo LJUBAV, VERU i NADU, praznik posvećen MAJKAMA i ĆERKAMA (VIDEO)

Vernici srpske pravoslavne crkve danas slave Ljubav, Veru i Nadu, tačnije svete mučenice kojima je majka Sofija (mudrost) dala ova imena po uzoru na vrline koje je propovedao Isus Hrist.












 

Sve jednu po jednu mučitelј mučaše lјutim mukama, najpre Veru, pa Nadu, pa Ljubav. Tukoše ih, sekoše, bacaše u oganj i u vrelu smolu, i najzad jednu za drugom mačem posekoše. Mrtva tela svojih kćeri uze Sofija odnese van grada i tamo česno sahrani. I osta na grobu njihovom tri dana i tri noći moleći se Bogu, i u tome predade duh svoj Bogu hitajući u rajska naselјa, gde je blažene duše njenih slavnih kćeri čekahu.

Majka je uzela njihova tela i sahranila ih van grada. Nakon tri dana i tri noći molitvi na njihovom grobu i sama je umrla 137. godine.

[embed]https://youtu.be/QIqnlSVKQ4c[/embed]

Pravoslavni hrišćani veruju da se na taj dan treba uzdržati od zlih misli i posvetiti se ljubavi prema bližnjem.


Današnji praznik naročito je posvećen majkama i ćerkama, a stari običaj kaže da bi danas svaka majka trebalo da kupi neku sitnicu ćerki, i još važnije, da što više vremena provede sa njom i pokaže joj svoju ljubav. To je, uostalom, i najveći od svih poklona.

U srpskom narodu smatra da se na današnji dan treba posebno uzdržati od zlih misli i dela i posvetiti se ljubavi prema bližnjem i prema Bogu (u tom smislu je ovde značanje Ljubavi kao najvišeg odnosa sa Bogom).

Foto: Youtube Printscreen

Izvor: Wikipedia




#Ljubav #Nada #Običaji #Praznik #Sofija #SRC #Vera #PRessSerbia

Pogledajte SLAVLJE srpskih odbojkaša posle osvojenog ZLATA u Bersiju (VIDEO)

Orlovi na krovu Evrope!













Najveći haos usledio je u svlačionici Orlova, presrećni zbog postignutog uspeha, Podraščanin, Atanasijević, Lisinac, Petrić, MVP prvenstva Uroš Kovačević i ostali srpski asovi pustili su glas i proslavili trijumf kako to dolikuje zlatnim momcima.

[embed]https://www.instagram.com/p/B3AXaKRBGUB/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=dlfix[/embed]




#EvropskoPrvenstvo #OdbojkaškaReprezentacijaSrbije #OdbojkaškiSavezSrbije #Slavlje #Svlačionica #Zlato #PRessSerbia

недеља, 29. септембар 2019.

Recept dana: POHOVANE ROLNICE OD PILETINE! (VIDEO RECEPT)

Ručak koji sva deca obožavaju!






Sastojci:


1 par pilećih grudi
3 jaja
malo prezli
malo brašna
začin
biber
4 čena izgnječenog belog luka
kari
ulje

Priprema:


Pileće grudi samleti, dodati 1 kašiku prezli, karija, belog luka, bibera, začina i sve dobro rukama izjednačiti.
Praviti rolnice (pogledaj video). Svaku rolnicu provući kroz brašno, umućena jaja i prezle. Pržiti da porumene.
Vaditi rešetkom na ubrus.
Služiti toplo uz pomfrit, neki sos, kečap ili pak neku salatu.

[embed]https://youtu.be/ttbinxJxW48[/embed]

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Bakina kuhinja

#Kuhinja #PohovaneRolniceOdPiletine #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #PRessSerbia

DNEVNI HOROSKOP: HOROSKOP ZA 30. SEPTEMBAR 2019.

Ovo je vaš dnevni horoskop za 30. septembar 2019. godine.






Dnevni horoskop:

Ovan

Ljubav:

Prati Vas loš ljubavni dijalog. Potrudite se da smirite voljenu osobu, umesto da situaciju dovodite do novog emotivnog usijanja.

Posao:

Očekujete pozitivan odgovor za nastavak saradnje. Potrebno je da tačno procenite do koje mere ste spremni da ispunite nečije zahteve.

Zdravlje:

Izbegavajte loše navike i društvo koje Vas iritira.

 

Bik

Ljubav:

Nema razloga da se zanosite velikim očekivanjima. Nemojte ucenjivati svog partnera, pokažite više razumevanja i tolerancije.

Posao:

Delujete samouvereno i vrlo zahtevno. Orijentisani ste ka perspektivnim ciljevima i imate jasne stavove.

Zdravlje:

Važno je da pravilno usmerite svoju kreativnu energiju.

 

Blizanci

Ljubav:

Bolje je da zadržite ono što imate, nego da se osvrćete u pravcu osobe koja izgleda suviše provokativno.

Posao:

Nema potrebe da dajete ishitrene izjave u susretu sa saradnicima. Prepustite drugima da učestvuju u polemikama.

Zdravlje:

Obratite pažnju na zdravstvenu preventivu i bolju negu.

 

Rak

Ljubav:

Nema potrebe da se ponašate suviše strogo ili hirovito prema partneru, pokažite više nežnosti i razumevanja.

Posao:

Važno je da se pravilno razumete sa saradnicima ili da jasno definišete zajednička pravila poslovne saradnje.

Zdravlje:

Izbegavajte nezdravu ishranu ili preterano konzimiranje cigareta i alkohola.

 

Lav

Ljubav:

Potrebno je da objasnite voljenoj osobi zbog čega povremeno izgledate zamišljeno ili »odsutno«.

Posao:

Ne dozvolite da neko drugi govori u Vaše ime, procenite kada treba da preuzmete kontrolu nad važnim događajima.

Zdravlje:

Važno je da pravilno usmeravate svoju kreativnu energiju.

 

Devica

Ljubav:

Nema potrebe da se opterećujete nekim emotivnim situacijama iz prošlosti. Planirajte susret sa jednom dragom osobom.

Posao:

U prilici ste da završite zadatke koji će Vam nakon toga doneti psihološko olakšanje, ali ne i materijalnu korist ili dobitak koji priželjkujete.

Zdravlje:

Prijaće Vam aktivan odmor i dobra nega.

 

Vaga

Ljubav:

Pogrešno ste razumeli nečije ponašanje ili poruku. Budite iskreniji pri izražavanju svojih osećanja prema bliskoj osobi.

Posao:

Prilikom izbora poslovnih mogućnosti, opredelite se za varijantu koja donosi najveću korist. Nedostaje Vam smisao za praktično.

Zdravlje:

Prijaće Vam relaksacija i vitaminska ishrana.

 

Škorpion

Ljubav:

Izbegavajte izazove ili osobu koja ima drugačije afinitete. Ponekad je nemoguće pomiriti različite suprotnosti.

Posao:

Ukoliko se previše uživljavate u ulogu »dežurnog kritičara«, očekuju Vas negativne reakcije. Budite realni u svojim procenama.

Zdravlje:

Prijaće Vam više sati zdravog sna, obratite pažnju na svoje snove.

 

Strelac

Ljubav:

Ukoliko priželjkujete veći emotivni uzlet, učinite sve što je potrebno da privučete nečiju pažnju.

Posao:

Na osnovu prvih informacija dolazite do zaključka da Vam predstoje sjajni poslovni rezultati ili novi uspeh.

Zdravlje:

Priuštite sebi različite sitnice, ulepšajte izgled i raspoloženje.

 

Jarac

Ljubav:

Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na Vaše samopouzdanje i podstiču Vas na dobro raspoloženje.

Posao:

Kada situaciju na poslovnoj sceni sagledate sa različitih aspekata, biće Vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme.

Zdravlje:

Izbegavajte loše navike i destruktivno raspoloženje.

 

Vodolija

Ljubav:

Svesno koristite svoje zavodničke manire u odnosu na blisku osobu. Pokažite pozitivnu stranu svoje ličnosti.

Posao:

Vaša inspiracija i kreativno raspoloženje deluju podsticajno na okolinu. Važno je da se ostvarite na različitim poljima.

Zdravlje:

Podstičite kod sebe emotivnu inspiraciju, kao recept za dobro raspoloženje.

 

Ribe

Ljubav:

Nema potrebe da potiskujete svoja osećanja ili namere pred bliskom osobom. Partner tačno zna na koji način može da Vam ugodi.

Posao:

Potrebne su Vam pouzdane informacije kako biste definisali dugoročnije ciljeve u poslovnoj saradnji.

Zdravlje:

Podstičite kod sebe pozitivno raspoloženje.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Astrolook

 

#30Septembar #DnevniHoroskop #Horoskop #HoroskopZaDanas #PRessSerbia

Vremenska prognoza za 30. septembar

Najniža temperatura kretaće se od 10 do 17 stepeni, a najviša od 26 do 30






U Srbiji će ujutro po kotlinama i rečnim dolinama ponegde biti magla, a tokom dana nas očekuje pretežno sunčano i natprosečno toplo vreme.

Posle podne se u severnim i centralnim krajevima očekuje prolazna umerena oblačnost, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Duvaće slab i umeren jugozapadni vetar, posle podne u skretanju na severozapadni.

Najniža temperatura kretaće se od 10 do 17 stepeni, a najviša od 26 do 30.

U Beogradu će takođe biti pretežno sunčano i natprosečno toplo, samo se posle podne očekuje prolazna umerena oblačnost. Najniža temperatura iznosiće oko 17, a najviša oko 29 stepeni.

Do sredine naredne sedmice takođe će biti pretežno sunčano i natprosečno toplo sa maksimalnom temperaturom od 26 do 30 stepeni

Jače naoblačenje sa kišom i osetnim padom temperature, koje će u sredu uveče zahvatiti severozapadne krajeve, u toku noći i u četvrtak će se proširiti na ostatak Srbije.

U petak će, prema prognozama, biti prohladno, a očekuje se prestanak padavina. Za vikend će biti suvo.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Tanjug

#30Septembar #PrognozaZaBeograd #PrognozaZaSrbiju #Vreme #VremenskaPrognoza #PRessSerbia

Ovo su današnje NASLOVNE STRANE

Evo o čemu piše srpska štampa u izdanjima za ponedeljak 30.septembar

Ovo su današnje NASLOVNE STRANE Ovo su današnje NASLOVNE STRANE Ovo su današnje NASLOVNE STRANE Ovo su današnje NASLOVNE STRANE Ovo su današnje NASLOVNE STRANE Ovo su današnje NASLOVNE STRANE Ovo su današnje NASLOVNE STRANE Ovo su današnje NASLOVNE STRANE Ovo su današnje NASLOVNE STRANE Ovo su današnje NASLOVNE STRANE Ovo su današnje NASLOVNE STRANE Ovo su današnje NASLOVNE STRANE Ovo su današnje NASLOVNE STRANE

 

 

 

 

Foto:printscreen

PRessSerbia

#Blic #DanasnjeNovine #DnevneNovine #Dnevnik #Gloria #INFORMER #Kurir #NajvažnijeVesti #NaslovneStrane #Politika #Prelistavanje #ScandalMagazin #SportskiŽurnal #SrpskiTelegraf #VecernjeNovosti #PRessSerbia

Šta sve treba da vidite i uradite u Firenci?

Sa više mesta na listi svetske baštine UNESCO-a nego u bilo kojoj drugoj zemlji, Italija je jedna od najposećenijih destinacija na svetu. Firenca, glavni grad italijanske regije Toskana, na samom je vrhu liste najboljih mesta u Italiji koje treba posetiti. 






 

Slavljenje života, ljudskog duha i kreativnih poduhvata kroz umetnost, pisanje i duboko promišljanje deo su etosa ove nacije. Otputujte u Italiju, rodno mesto renesanse i videćete najbolje od onoga što umetnost i moda mogu da ponude, uvećaćete znanje bogatom istorijom, ali i stomak testeninom i sladoledom. Neizbrisivi pejzaži urezaće vam se u pamćenje za buduće godine.

Iako ima preko 383.000 stanovnika, u Firenci se oseća atmosfera malog grada, sa vijugavim kaldrmisanim uličicama, malim buticima i kafeterijama i srdačnim prodavcima. Naravno, postoje neka mesta prepuna turista koja, svakako, ne smete propustiti u obilasku Firence, ali ovde uključujemo i neka jedinstvena iskustva koja klasični turisti često previde.
Pripremite čulo mirisa

Firenca je dom najstarije apoteke na svetu za koju mnogi putnici nikada nisu čuli. „Officina Profumo Farmaceutica di Santa Maria Novella“ ima dugu istoriju u koju su uključeni i monasi koji su upravo ovde pripremali terapiju za Crnu smrt (pandemija kuge u srednjem veku). Danas ovaj proizvođač kozmetike, različitih mirisa i parfema ima prodavnice na 75 različitih lokacija širom sveta. Spoljašnjost apoteke je neupadljiva i lako je možete proći ne primetivši je. Ali kada uđete, impresioniraće vas unutrašnjost, dok prolazite do prodajne sale gde su prodavačice spremne da vam pomognu. Zelena soba, koja gleda ka vrtu, puna je neprocenjivih umetničkih dela, dok se u Drevnoj apoteci, sa zasvođenim plafonima, nalaze nepregledni redovi bočica i tegli punih biljnih proizvoda i napitaka. Odvojite malo vremena za obilazak muzeja i isprobajte čuvene čajeve.
Pogledajte jednu od najznačajnijih umetničkih kolekcija na svetu

Galerija Ufici (Galleria degli Uffizi) se nalazi u istorijskom centru Firence, i to je mesto gde će vas očarati, između ostalog, Sandro Botičeli i „Rođenje Venere“, „Meduza“ Karavađa, Portretski diptih vojvode i vojvotkinje od Urbina Pjera dela Frančeska, i „Judita ubija Holoferna“ Artemizija Đentileskog. Odvojite dovoljno vremena za šetnju brojnim galerijama muzeja i napravite plan najvažnijih umetničkih dela koja obavezno želite da vidite, kako biste najefikasnije iskoristili vreme i energiju za obilazak galerije.
Uživajte u sladoledu i odmorite na romantičnom mostu

Nije teško naći dobar sladoled u gradu, jer ga ima svuda. A pošto se smatra da je ova poslastica nastala baš u renesansnoj Firenci, morate probati kuglu, dve ili tri dok ste ovde. Uzmite kornet ili kup u blizini Starog mosta (Ponte Vecchio) i uživajte odjednom u dva originalna firentinska iskustva.

Kameni Stari most je jedini lučni most koji se proteže preko reko Arno, a koji nije uništen tokom Drugog svetskog rata. Ovaj most je jedno od najboljih mesta za fotografisanje, ali i promatranje ljudi (i kućnih ljubimaca) i kupovinu. U 13. veku svoje domove na mostu su imali mesari i ribari, a nakon njih su došli zlatari i draguljari. Danas se ovde može pronaći širok izbor prodavnica i suvenirnica, a draguljari su i dalje ostali. Okolni mostovi Ponte Santa Trinita i Ponte alle Grazie su, takođe, izuzetno lepi i vredni šetnje.

U blizini Starog mosta, nalazi se i Porćelino (Porcellino), bronzana skulptura vepra koja „garantuje“ sreću ako mu stavite novčić u usta. Ako kovanica padne u fontanu, želja će se ispuniti. Ako novčić odskoči, više sreće naredni put. Nakon toga obavezno protrljajte njušku da biste osigurali povratak u Firencu.
Šetajte se i ovde ćete sigurno završiti

Firentinska katedrala, poznata i kao Santa Maria del Fiore koju je dizajnirao Arnolfo di Kambio, smatra se jednom od najlepših bazilika na svetu. Izgradnja je započela u 13. veku ali je katedrala završena dva veka kasnije, zahvaljujući Filipu Bruneleskiju. Prošetajte se spoljašnjom stranom ove svetske baštine UNESCO-a i primetićete raznobojne mermerne delove u zelenim i ružičastim nijansama sa jarko belim ivicama, kao i Bruneleskijevu impresivnu kupolu obloženu terakotom. Na Trgu Duomo (Piazza del Duomo) nalaze se i krstionica i „Đotov zvonik“.
Pogledajte najpoznatiju skulpturu na svetu

Većina ljudi je čula za Mikelanđelovog Davida, najprepoznatljivije delo renesansnog vajarstva. Ova kolosalna skulptura teška skoro 6 tona isklesana je iz jednog bloka belog mermera i visoka je nešto preko 5 metara. Posetite Galeriju Akademije (Galleria dell ‘Accademia di Firenze) koja je dom čuvene skulpture od 1873. godine. David je originalno postavljen ispred Palate Vekio, na trgu Sinjorija (Piazza della Signoria), a danas se na tom mestu može videti njegova replika.

https://www.youtube.com/watch?v=S0_zfTN5_jI

(travel.rs/pixabay/youtube)

#Firenca #Italija #PressSerbia #ŠtaVidetiUFirenci #PRessSerbia

Orašasti plodovi nam pomažu da se ne ugojimo?

Nedavno istraživanje je pokazalo da orašasti plodovi smanjuju šanse da se ugojimo kako godine prolaze.






 

Ranija istraživanja već su ukazala na to da redovno konzumiranje orašastih plodova pomaže u prevenciji kardiovaskularnih oboljenja, a sada znamo i da nas orasi, bademi, lešnici, kao i kikiriki štite od gomilanja neželjenih kilograma.

Naučnici su došli do ovog zaključka analizom podataka iz više istraživanja u kojima je učestvovalo preko 140.000 odraslih muškaraca i žena.

Analize su pokazale da povećanjem unosa orašastih plodova za pola porcije (15 g) dnevno možemo da smanjimo rizik da dobijemo 2 ili više kilograma tokom perioda od 4 godine. Na ovaj način isto tako može da se umanji rizik od gojaznosti za 15%.

(doktor.rs/pixabay)

#Debljanje #KIKIRIKI #Lešnjaci #ORAŠASTIPLODOVI #ORASI #PressSerbia #PRessSerbia

SRBIJA JE ŠAMPION EVROPE! ODBOJKAŠI PONOVILI USPEH ODBOJKAŠICA!


Odbojkaši Srbije treći put u istoriji su šampioni Evrope!






Orlovi su u finalu u Parizu savladali Sloveniju sa 3:1, po setovima 19:25, 25:16, 25:18, 25:20 i posle 2001. i 2011. godine osvojili zlato.

Odbojkaši su tako ponovili uspeh odbojkašica! Takođe, Srbija je, kao i 2011. godine, objedinila titule šampiona Evrope u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Na drugoj strani, Slovenija nije uspela da osvoji prvo zlato u svom drugom finalu.

Bila je ovo i slatka osveta Srbije Slovencima za poraz košarkaša u finalu EP pre dve godine, kada su Zmajčeki u Istanbulu slavili sa 93:85.

Srbiju su do pobede vodili Aleksandar Atanasijević sa 22 i Uroš Kovačević sa 20 poena. Nemanja Petrić je upisao 12, a Srećko Lisinac poen manje. U redovima Slovenije najbolji je bio Klemen Cebulj sa 15 poena.

Slovenija je bolje počela meč, povela je sa 3:5, ali je Srbija preko Atanasijevića i Kovačevića preokrenula na 7:5. Slovenci su, medjutim, vrlo brzo preuzeli kontrolu, sjajno su servirali i bili sigurniji u napadu, pa su poveli sa 13:17 i tu stečenu prednost nisu ispuštali do kraja seta.

Izabranici Slobodana Kovača su u drugom setu zaigrali mnogo bolje - proradili su blok i servis i nakon sjajne servis serije Kovačevića poveli su sa 12:5. Slovenački odbojkaši su pravili sve veći broj grešaka, pa je Srbija uvećavala prednost do maksimalnih plus devet (19:10).

Srbija je bez problema privela drugi set kraju (25:16), da bi u trećem ponovila istu partiju. Redjali su se napadi Atanasijevića i Kovačevića, pa je Srbija stigla do prednosti od 11:6. Slovenija se borila, ali nije imala rešenje za raspoložene odbojkaše Srbije koji su treći set dobili sa 25:18.

Odbojkaši Srbije su i u četvrtom setu sve držali u svojim rukama. Iako je Slovenija povela sa 2:4, Srbija je to brzo preokrenula, a nakon poena Lisinca i Kovačevića stigla je do 15:11.

Slovenci su zapretili u završnici seta, bilo je i tenzija na terenu, ali je tačku na ovaj meč stavio Petrić. On je prvo doneo meč loptu Srbiji, a potom i poen za titulu prvaka Evrope.

Izvor: Kurir



#Evropa #Odbojka #Sampioni #Srbija #PRessSerbia

Tajanstvena mesta gde je ljudima zabranjen pristup!

Zabrana je oduvek bila snažna motivacija. Sve ono što je zabranjeno, sakriveno, deluje nam privlačnije. Danas, kada se čini da nam je sve dostupno, još uvek postoje mesta gde je ljudima pristup zabranjen. Predstavljamo vam neka od tih misterioznih, zabranjenih mesta.






Prvo mesto na našem spisku jeste Maunt Veder (Mount Weather), sklonište od apokalipse poznato onima koji su gledali seriju „100” (The 100). Ovo misteriozno postrojenje od 564 poseda u Virdžiniji nalazi se u Centru za hitne operacije u Americi, a postoji od 1979. godine. Međutim, široj javnosti je postalo poznato tek od 1974, kada je u njegovoj blizini pao avion. Onda nije bilo jednostavno objasniti zašto se usred Virdžinije nalazi operativni centar. Zvanični odgovor Vlade bio je da je postrojenje izgrađeno kao novo sklonište Službe bezbednosti u slučaju nuklearnog napada.


Severni Sentinel u Indijskom okeanu primer je onih mesta gde je ljudima ulaz zabranjen zarad njihovog dobra. U slučaju ovog ostrva, u smrtonosnoj opasnosti bile bi pridošlice prema kojima je domorodačko stanovništvo izrazito neprijateljski nastrojeno. Nakon tragične smrti grupe ribara, Vlada Indije ograničila je bezbedan prostor od 3 milje udaljenosti od ostrva, zabranivši dalji pristup.


Jedno od zabranjenih mesta jeste i Nacionalni muzej špijuna u Đangsuu. Ovo mesto je čuvar špijunske istorije Kine, te je, osim nekolicini ljudi sa kineskim državljanstvom, ulaz strogo zabranjen.


 Primamljivost zabranjenog i nedostižnog prepoznali su tvorci Kluba 33, posebnog dela Diznilenda. U Klub 33 ulazi se kroz skriveni deo trga u Nju Orleansu, a pristup je dozvoljen samo izuzetno važnim i bogatim ljudima. Ulaz u Klub 33 košta 25.000 dolara, a godišnja članarina 12.000 dolara.


U brojnim teorijama zavere, kao skrovište koje čuva sve najveće tajne Amerike navode se Pentagon, planina Montana i mnoga druga mesta. Međutim, malo je poznata satelitska stanica u Pajn Gepu, Australiji. Ovu stanicu, kojom upravljaju Vlada Amerike i Australije, čuva veliki broj naoružanih vojnih obaveštajaca, a smatra se da je mesto u kojem se planiraju i započinju brojne tajne operacije američke obaveštajne službe.


Još jedan američki vojni kompleks prepun pažljivo čuvanih tajni jeste Dagvej Pruving Graund (Dugway Proving Ground). Otkrivanje jednog dela ovog kompleksa bilo je dovoljno da uplaši naučnike. U ovim kompleksima čuvalo se hemijsko i biološko oružje, a pojedini naučnici tvrde da se u ovim kompleksima za eksperimente koriste i ljudi.


Osim američkih, u centru pažnje javnosti su i tajne Rusije. Mežgorje, malo selo među planinama Urala, jedno je od mesta na koje niko ne sme da kroči. Ovakvu zabranu prate i brojna nagađanja o tome šta bi se moglo kriti u ovom gradiću među planinama. Jedna od teorija jeste da je ovaj gradić korišćen za nuklearna istraživanja u doba Hladnog rata.


Grupacija Vivos može biti mesto početka novog života nakon apokalipse, pa je stoga i ovaj štab u Nemačkoj zabranjen za sve posetioce. Ovo pažljivo izgrađeno, izdržljivo, ali i luksuzno mesto otvoriće se samo u slučaju apokalipse i primaće odabrane porodice. Mesto je opremljeno i oružjem i municijom.


 Kada govorimo o skrivenim i zabranjenim mestima, da li je moguće ne pomenuti Severnu Koreju? Od svih tajni ove zemlje, koncentrisaćemo se na jednu pomalo čudnu, posebno sakrivenu prostoriju. Sobu 39 je osnovao Kim Džong II 70-ih godina 20. veka, i ona se nalazi u prostoriji broj 39 Upravnog odbora 39, na trećem spratu zgrade Vlade u Pjongjangu. Šta se krije iza zatvorenih vrata ove prostorije, verovatno će još dugo ostati tajna.


 Ova lista zabranjenih mesta i prostorija koje čuvaju gotovo nezamislive tajne, još uvek ne uključuje sve ono što je nedostupno našem znanju. Savremeno doba, razvoj civilizacije i tehnologije sa sobom su doneli mnoštvo tajni od kojih, kao što smo videli, neke mogu biti i vrlo opasne. Dok postoje tajne, postojaće i pokušaji da se one razreše, kao što će, sve dok ima zabranjenih mesta, biti znatiželje koja će ih činiti neodoljivim.


(redindoportal/pixabay)

#PressSerbia #Zabrana #ZabranjenPristup #ZabranjenaMesta #PRessSerbia

PRAVO SA POSLA NA POROĐAJ Voditeljka RTS- a opisala filmske scene odlaska u bolnicu, a njeni planovi za budućnost će vas RASPLAKATI I ODUŠEVITI

Tamara Grujić otkriva za “Blic“ kako je protekla noć kada je na svet donela ćerkicu Lenku i govori o novoj, osmoj, sezoni emisije “S Tamarom u akciji“ koja počinje da se prikazuje sledeće nedelje na RTS






Tamara Grujić je početkom septembra postala majka. Ono što je neverovatno kada je u pitanju ovaj prelepi trenutak jeste da je pravo sa posla otišla na porođaj.

Upitali smo je kako bi ona opisala te nesvakidašnje scene?

 

Odabrali ste lepo ime za dete, zbog čega baš Lenka, ko je birao?

- Ideja jeste moja, ali smo odluku doneli zajedno. I suprug i ja veoma volimo stara srpska imena. U igri su bila imena i Kata i Anka. Lenka je leglo samo po sebi posle nekoliko meseci promišljanja.

Ostvarili ste se kao majka, ali ste pre toga imali bolna i loša iskustva. Koji savet dajete ženama koje se bore za svoje snove?

- Da se dobre, ali i loše stvari dešavaju svima. Živimo u vremenu kada se mnogo više parova sa mukom bori za potomstvo, nego što se to dešava spontano, ali da uvek treba gledati napred i da od sopstvenih želja ne treba odustati. Danas su u Srbiji verovatno najhrabriji ljudi - roditelji.

Da li imate toliko znanja da sada sami sa suprugom Vuletom možete da sagradite kuću? 



 

Gledaoci će za nekoliko dana imati prilike da vide osmu sezonu emisije “S Tamarom u akciji“, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Kada sumirate sve, šta kažete sebi?

- Iskreno, divim se i mnogo sam ponosna na celu svoju ekipu. Takođe, i veoma zahvalna sponzorima koji nas prate od prve epizode, kao i emiteru Javnom servisu na poverenju i saradnji. Nije lako bilo majstorima koji su svake nedelje radili veoma naporno, kao i snimateljskoj ekipi koja je četiri pune godine radila veoma naporno na terenu. Kada sumiramo naš rad, on u brojkama iznosi ovako: renovirano je blizu 8.500 kvadrata životnog prostora, podigli smo dvadesetak plastenika, izgradili nekoliko desetina pratećih objekata, našli stalno zaposlenje za desetak junaka naših porodičnih priča... Ukupno 99 porodica u Srbiji obuhvaćeno je našim akcijama od početka 2016. godine do kraja ove 2019. A tu je i nekoliko institucija. Ukupno 104 uspešno završene humanitarne akcije.

Počeli ste da praktikujete i obnovu institucija?



 

#Planovi #STamaromUAkciji #TamaraGrujić #Trudnoca #Voditeljka #PRessSerbia